La Diputació de Castelló desenvolupa una segona campanya d'excavacions en el jaciment del Prat de Cabanes per a reforçar la seua protecció enfront de l'erosió de la mar
La diputada de Cultura, Ruth Sanz, i l'alcaldessa Virginia Martí, han visitat les intervencions de l'únic assentament prehistòric litoral
La Diputació de Castelló, a través del Servei d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques (SIAP), ha desenvolupat una segona campanya d'excavacions en el jaciment prehistòric del Prat de Cabanes, un enclavament que presenta una complexitat de restes arqueològiques més ampli del que s'havia considerat inicialment ja que “està patint un procés continuat de degradació per l'acció erosiva de la mar i els temporals, la qual cosa portat a reforçar les intervencions en la zona”, ha assenyalat Ruth Sanz, diputada provincial de Cultura.
Aquesta nova campanya d'excavacions pretén recuperar el màxim de restes possibles del jaciment pròxims a la mar, que corren el perill de desaparéixer. A més, també es planteja efectuar excavacions una mica més a l'interior de la línia de costa per a avaluar l'extensió i característiques del jaciment per a, d'aquesta manera, avançar-se al procés erosiu i avaluar els possibles efectes futurs sobre les restes.
La diputada de Cultura, Ruth Sanz, i l'alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí, han visitat aquest jaciment situat al costat de la mar sobre les restes de dunes fòssils existents en el nord del poblat marítim de Torre la Sal per a conéixer de primera mà l'estat i les restes del jaciment. Sanz ha afirmat que el jaciment està afectat per l'erosió de la mar i per això ‘’és important actuar immediatament per a salvar restes importants per a poder analitzar-los i estudiar-los en el futur’’.
Per part seua, l'alcaldessa, Virginia Martí, ha volgut agrair a la Diputació de Castelló i al servei d'arqueologia l'important treball que s'està realitzant ‘’en un jaciment que hem d'estudiar i preservar al màxim abans que desaparega’’.
Cal recordar que el jaciment del Prat de Cabanes se situa en una zona (la Ribera de Cabanes) amb una extraordinària densitat de jaciments arqueològics, única a la província. En el sud, pels voltants de la Torre de la Sal, es troben les restes del poblat iber-romà de Torre la Sal, l'assentament ibèric de més extensió de la província.