elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Veuen una rabosa en la desembocadura del Millars a Borriana

Veuen una rabosa en la desembocadura del Millars a Borriana
  • El fotògraf de naturalesa i paisatge, Héctor Calonge, ha capturat unes belles imatges de l'animal

MÉS FOTOS
Veuen una rabosa en la desembocadura del Millars a Borriana - (foto 2)
Veuen una rabosa en la desembocadura del Millars a Borriana - (foto 3)
Veuen una rabosa en la desembocadura del Millars a Borriana - (foto 4)

Aquest matí, l'objectiu del fotògraf de naturalesa i paisatge, Héctor Calonge, s'ha trobat amb una rabosa en la desembocadura del Millars a Borriana. Aquest mamífer campava a pler totalment alié a la curiositat que ha alçat en aquest fotògraf borrianenc. Encara que en alguna imatge l'animal ha advertit la presència d'Héctor Calonge.

Des del consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars asseguren que és habitual trobar aquests animals per la zona sinó que “també ho són en tot l'entorn dels tarongers ja que s'alimenten de rosegadors i llebres”.

De fet, és normal trobar-se per la zona amb raboses, però també amb senglars, jinetas, martes, llúdries, teixons i cabirols, atés que l'el Millars és un corredor verd de fauna, com una “autopista” de fauna tant en el riu com en el seu entorn.

Desembocadura del Millars

El riu Millars és el curs fluvial més important de la província de Castelló, tant en cabal com en longitud. Encara que naix a Terol, a 1.600 metres d'altitud, discorre en la Comunitat Valenciana per les comarques de l'Alt Millars i la Plana Baixa, captant aigües del Penyagolosa, de la Serra d'Espadán i de Pina.

El Millars desemboca al Mediterrani entre els termes d'Almassora i Borriana.

Des de l'any 2000, l'aiguamoll de la desembocadura del Millars està declarat, per Acord del Consell de la Generalitat, com a Zona d'Especial Protecció per als Ocells (zona ZEPA).

Pujar