El «Plaer de la Lectura» omple d'art La Mercè en l'inici dels actes de la Fira del Llibre
Malgrat que la Fira s'instal·larà divendres que ve, durant tota la setmana projectes com el de l'alumnat de l'IES Llombai completen l'agenda literària de tota la setmana
La inauguració de l'exposició pictòrica «El Plaer de la Lectura: Una manera d'estimar, pensar i composar» en el CMC La Mercè ha obert la programació especial que enguany s'ha dissenyat a Borriana amb motiu d'una nova edició de la Fira del Llibre de la ciutat. I ho ha fet amb la presència de diferents representants municipals, entre els quals es trobaven l'alcaldessa i regidora d'Educació, Maria Josep Safont, el regidor de Cultura, Vicent Granel, o la regidora de Participació, Maribel Martínez, els quals comentaven durant la inauguració de la mostra que «es tracta d'un projecte molt ampli coordinat des de l'IES Llombai on hem pogut comprovar com existeixen moltes fórmules per al foment de la lectura a través d'altres arts, com en aquest cas és la pintura, per això volem agrair la feina de professorat, col·laboradors i, sobreto, la implicació de l'alumnat per seguir fent créixer el teixit associatiu també des dels centres educatius».
Tal com explicava la direcció de l'IES Llombai en la prèvia de la inauguració, «es tracta d'una exposició de pintura amb treballs realitzats per l'alumnat, en el que s'ha convertit en una activitat didàctica determinada per un projecte multidisciplinari entre diferents àrees com les de dibuix, llengües, música o història». I és que les obres realitzades durant els últims mesos per l'alumnat del centre «s'emmarquen en un recorregut pel món de l'art a través de la història, al que se sumen cartes d'amor de compositors cèlebres que entenem que ajuden a expressar determinats sentiments, emocions i impulsen la creació artística». Tal com ha pogut comprovar el públic assistent a la inauguració, cadascuna d'eixes cartes defineix una etapa o estil artístic diferent, i a través d'elles l'alumnat aprèn a relacionar i conèixer diferents corrents de pensament i art com poden ser el classicisme, el barroc, el rococó o el modernisme. A més, el projecte es completarà el proper dijous, quan els i les estudiants d'ESO i Batxillerat del centre, podran gaudir de xicotets fragments musicals interpretats també per l'alumnat de l'IES Llombai, acompanyat de la lectura de cartes i de comentaris sobre les obres pictòriques reproduïdes en l'exposició. Una acte en el qual participaran diverses persones de la tercera edat i les Mestresses de Casa de Borriana, en l'intent de «compartir amb ells i elles eixos moments de creació artística que van més enllà de compartir una generació».
Després de la inauguració de l'exposició, la Fira del Llibre de Borriana agafa impuls, i des d'aquest dimecres se succeiran els actes i presentacions, que s'inicien amb la presentació de «Els Llinatges borrianencs. Origen i evolució dels cognoms. Genealogies Familiars» a càrrec de Jose Saborit i Javier Sanchiz que s'iniciarà a les set de la vesprada en el Saló de Plens Municipal.