El Museu Arqueològic de Borriana ha acollit el III Curs de Restauració de Pintura Mural Romana
El curs s'ha dirigit a un total de deu alumnes procedents de diverses universitats i ha tingut una durada de 35 hores totals repartides en sis sessions
Amb l'arribada del mes de setembre, l'activitat docent reprèn tota la seva força en la totalitat de les etapes de formació acadèmica i personal. I a Borriana, a més de la volta a les classes d'escolars, també ha tingut lloc la tercera edició del Curs de Restauració de Pintura romana organitzat i dirigit pels membres del Museu Arqueològic Municipal de Borriana, y en especial pel seu director, Jose M. Melchor i la restauradora Mara Peiró.
Durant sis dies consecutius, la desena d'alumnes procedents de disciplines i àrees com la restauració, el patrimoni, l'arqueologia o la conservació de materials arqueològics han pogut rebre una completa formació teòrica i pràctica sobre els principals tractaments de restauració i conservació de pintura mural romana. Un dels grans al·licients per al conjunt de l'alumnat ha estat la realització de les pràctiques en la mateixa excavació arqueològica des d'on arriben algunes de les peces amb les qual s'ha treballat. A més, també han pogut sumar el laboratori del que disposa el Museu per realitzar els treballs pels quals estava dissenyat el curs. D'entre els diferents treballs i tècniques utilitzades en durant les sessions, destaquen la consolidació “in situ”, l'extracció realitzada en el jaciment, la neteja o les labors de restauració i conservació del material. En aquesta ocasió, tots els materials i peces utilitzades durant el curs procedeixen del jaciment de la vila romana de Sant Gregori, situat en l'extrem nord-est del terme municipal de Borriana.
La tercera edició del curs de Restauració de Pintura Romana ha estat dirigit per la col·laboradora habitual del Museu Arqueològic de la ciutat, Mara Peiró, una autèntica especialista en restauració de materials arqueològics per la qual el regidor de Cultura, Vicent Granel, ha tingut paraules d' “agraïment per la seva disponibilitat sempre que s'ha sol·licitat des del nostre departament o el mateix Museu Arqueològic. Poder utilitzar materials extrets en els nombrosos jaciments amb els quals compta la nostra ciutat, no està a l'abast de tots els municipis, així que estem molt satisfets amb que, una vegada més, Borriana continue sent referent en la formació especialitzada de restauradors”.