Compromís critica la "censura a cinc revistes en valencià" a Borriana
Compromís ha lamentat "la retirada de cinc revistes en valencià de la Biblioteca Municipal de Borriana". Es tracta de cinc publicacions amb les quals el nou regidor de Cultura de Vox, Jesús Albiol, ha decidit cancel·lar la subscripció que mantenia el consistori.
🫡🇪🇸 Misión cumplida.
— Jesús Albiol 🇪🇸 (@Jesus_Albiol_) July 8, 2023
El @ajuntburriana no seguirá promoviendo al separatismo catalán con el dinero de los burrianenses. No somos catalanes de segunda, somos valencianos y españoles de primera.
Camacuc
Cavall Fort
El Temps
Enderrock
Llengua Nacional
AL CARRER! pic.twitter.com/MvoZ7eHZSP
“Estem assistint a mesures de censura cultural que no havien ocorregut mai al nostre ajuntament”, ha assegurat el regidor de Compromís Vicent Granel, qui assenyala que “aquestes revistes que estaven contractades en anteriors governs del PP a Borriana, ara han sigut retirades o anul·lades la seua subscripció”.
“La inquisició ha arribat a Borriana”, ha arribat a afirmar Granel, que en un comunicat censura que les revistes hagen sigut “confiscades” de la Biblioteca Municipal, perquè “ningú les puga llegir”.
En concret, es tractaria de les revistes Cavall Fort, El Temps, Camacuc, Revista Enderrock, i Revista Llengua Nacional.
Sobre aquest tema, Albiol ha assegurat en xarxes socials que l'Ajuntament «no continuarà promovent el separatisme català amb els diners dels borrianencs».
“Totes aquestes revistes ja s'adquirien per part del govern popular anterior, i Compromís va continuar realitzant la subscripció, que només suposa 600 euros a l'any”, expliquen els valencianistes, que critiquen que ara “s'ha ordenat la seua retirada, més ben dit, confiscades, perquè no es puguen llegir”.
“Per això, demanem la seua tornada a la Biblioteca Municipal i a l'Ajuntament, perquè els veïns i veïnes les puguen llegir i consultar i per això, des de Compromís per Borriana ens sumem al moviment #STOPCENSURA del sector cultural i de l'Associació d'Actors i Actrius valencianes, perquè “no podem permetre que a Borriana se censure la cultura, com està passant en tot l'estat espanyol des de l'arribada del PP al govern d'autonomies i ciutats”, expliquen en un comunicat.
D'altra banda, en el seu comunciado també critiquen que “l'alcalde Monferrer ha fet el mateix amb el topònim ‘Borriana’, ordenant directament la seua eliminació de qualsevol informació de l'Ajuntament”.
Un topònim que els valencianistes asseguren que està “secundat i recomanat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua”. “Tornem als temps de l'autoritarisme, de la censura, i de decidir qui llig què i com. Tornem al passat”, ha lamentat Granel.
"I més greu encara, és que hi ha revistes en el despatx d'alcaldia pendents de la “revisió” de l'alcalde Monferrer per a veure “si passen el filtre”. “El despatx d'alcaldia de Borriana s'ha convertit en una nova oficina de la censura, i tornem 60 anys arrere”. Això recorda en altres èpoques, en les quals s'havia de passar la censura per a poder accedir a textos i cultura, i això és molt greu. Esperàvem aquestes mesures per part del partit d'extrema dreta, però l'alcalde està fent passos més grans", assegura Granel en un comunicat.