Castellano
ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2021

Caixa Rural de Burriana creix un 14,1% l'any covid

Caixa Rural de Burriana creix un 14,1% l'any covid
  • L'any de la pandèmia, l'entitat bancària ha reforçat el seu compromís social amb la ciutadania borrianenca

Galeria de fotos
Assemblea Anual Caixa Rural
Assemblea Anual Caixa Rural
MÉS FOTOS
Caixa Rural de Burriana creix un 14,1% l'any covid - (foto 2)
Caixa Rural de Burriana creix un 14,1% l'any covid - (foto 3)

La Caixa Rural Sant Josep de Burriana, del Grup Cajamar, va celebrar ahir la seua assemblea general ordinària per a fer balanç econòmic de l'any 2020 i la proposta de distribució dels resultats de l'exercici anterior, entre altres qüestions.

Cal assenyalar que Caixa Rural Sant Josep de Burriana compta amb 18.220 clients dels quals 6.038 són socis i acumulen un capital social de 4.485 milions d'euros, una xifra que ha registrat un creixement interanual del 23,7%. A més disposa d'una xarxa comercial de tres oficines repartides per la província de Castelló i una plantilla mitjana de 25 treballadors, el 68% d'ells són dones, en un clar exemple d'aposta per la incorporació de la dona en el mercat laboral.

Al tancament de 2020, l'entitat ha tancat el passat exercici amb 128.000 euros el que permet enfortir els fons propis i satisfer la contribució al fons d'educació i promoció cooperativa.

Durant l'assemblea, celebrada en el centre social de l'entitat, la directora general de l'entitat, Isabel Ferrer, va traslladar als socis que Caixa Rural Sant Josep de Burriana va tancar l'any 2020 amb un creixement interanual d'un 14,1%, la qual cosa suposa un balanç de 234.052 milions d'euros.

Segons Ferrer, “el dinamisme dels recursos minoristes de balanç, que suposen el 67,9% del negoci, ha permès que el negoci siga un 9,8% superior al de l'any 2019”.

Pel que respecta a l'estalvi dels clients de Caixa Rural Sant Josep de Burriana, “majoritàriament es dirigeixen a fons d'inversió i plans de pensions” amb increments del 40,1% i de 11,5%, respectivament.

Així mateix, el crèdit brut detallista a l'a clientela se situa en 95.992 milions d'euros el que per a Ferrer “continua demostrant una taxa de variació interanual negativa, encara que més moderada que l'any anterior”. Per a la directora general de l'entitat el motiu és la baixada del finançament concedit a les llars, per la “caiguda de l'a activitat econòmica i comercial i per la incertesa del mercat laboral”.

Quant a la taxa de morositat, Caixa Rural Sant Josep de Burriana aconsegueix mantenir-se en el 4,9%, una xifra similar a la mitjana del sector financer. De fet, al tancament de l'exercici 2020 els actius dubtosos de la inversió creditícia se situen en 4.763 milions d'euros. Així mateix, Isabel Ferrer ha assenyalat que “els fons de cobertura de préstecs i bestretes de la clientela s'avança fins als 4.766 milions d'euros, donant lloc a una taxa de cobertura de morositat del 100,1%”.

Incertesa marcada per l'evolució de la pandèmia

Caixa Rural Sant Josep de Burriana, enfront de la situació extraordinària viscuda amb el covid, ha prioritzat salvaguardar la salut i la seguretat dels seus empleats i clients, desenvolupant i mantenint totes les mesures en matèria de prevenció de riscos laborals per a evitar l'exposició de treballadors, clients i proveïdors. Per això, l'entitat ha potenciat el teletreball, sobretot entre els col·lectius més senzills, dotant d'ordinadors portàtils, impulsant les videoconferències i establint un protocol d'atenció al client.

No obstant això, els efectes de la pandèmia també han tingut conseqüències en el sector de la banca. De fet, segons comenta Ferrer “la incertesa sobre la incertesa i la rapidesa de la recuperació econòmica, molt lligada a l'evolució de la pandèmia i al ritme de vacunació, requereixen que seguim destinats una part important dels ingressos a reforçar les provisions i les pèrdues per deterioració d'actius financers, així com les deterioracions d'actius no corrents en venda en l'exercici”.

De fet, la crisi del covid ha tingut les seues conseqüències en el món financer. Segons Ferrer en el cas de Caixa Rural Sant Josep de Burriana “hem avançat voluntàriament en el pagament de pensions i prestacions per desocupació, hem facilitat l'obtenció de finançament a càrrec de les prestacions per ERTE, així com donat accés a les ajudes públiques com a moratòries i concedir finançament avalat per l'Estat autònoms i empreses”.

Amb el que respecta a les moratòries legals i sectorials, l'entitat borrianenca ha atorgat 1.901 milions d'euros en concepte de préstecs i bestretes, a més de 2.163 milions d'euros en préstecs amb garanties públiques.

Compromís social amb Burriana

D'altra banda, Caixa Rural Sant Josep de Burriana retorna a la societat borrianenca una part significativa dels seus beneficis.

En 2020, any marcat pel covid-19, després de la declaració de pandèmia internacional per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'entitat ha col·laborat econòmicament amb els col·lectius socials de sempre, secundant des de l'ombra les activitats de les associacions i reprenent l'activitat a poc a poc en la mesura que les autoritats sanitàries ho van permetent.

Per tant, des de Caixa Rural Sant Josep de Burriana “continuarem treballant perquè tot torne a la normalitat, igual que ho ha fet ja el Casino, amb una nova gerència i amb molta força”, ha explicat Isabel Ferrer, per la qual cosa “continuarem treballant perquè al setembre d'enguany es puga reprendre tota l'activitat del centre social”.

 

Pujar