elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana invertirà més de 2 milions d'euros en 4 anys per a recuperar el patrimoni de la ciutat

Burriana invertirà més de 2 milions d'euros en 4 anys per a recuperar el patrimoni de la ciutat
  • La redacció del projecte bàsic de rehabilitació de la Casa de la Cultura la Mercè, que està a punt de presentar-se, i l'execució de la primera fase de les obres suposaran una inversió d'1 milió d'euros

MÉS FOTOS
Burriana invertirà més de 2 milions d'euros en 4 anys per a recuperar el patrimoni de la ciutat - (foto 2)

L'Ajuntament de Burriana invertirà, en quatre anys, més de 2 milions d'euros per a recuperar el patrimoni de la ciutat i, entre les principals actuacions ja en marxa, cal destacar la rehabilitació de la Casa de la Cultura i la redacció i execució del Pla director de les cases de Carabona, segons ha avançat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel.

La redacció del projecte bàsic de rehabilitació de la Casa de la Cultura la Mercè i d'execució de la primera fase de les obres, adjudicat a l'empresa El Fabricante de Espheras per un import de 51.727 euros, ha assegurat Granel que “es troba en a punt de presentar-se” i suposa “un pas ferm i decisiu per a iniciar pròximament la licitació i el començament de la rehabilitació i restaurat de l'edifici cultural més emblemàtic i més representatiu de la nostra ciutat”.

Amb una inversió d’1 milió d'euros, les obres de rehabilitació inclouen la reforma de la part posterior, la millora del magatzem del museu arqueològic, que duplicarà la superfície d'emmagatzematge, la restauració de les dos grans façanes i la remodelació del jardí arqueològic. També es reformarà la Biblioteca i s'actuarà per a evitar les filtracions i humitats de l'immoble.

En la redacció del projecte bàsic, també s'inclouen els estudis de seguretat i de gestió de residus, així com la direcció d'obra i d'execució material, la programació i seguiment del control de qualitat i la coordinació de seguretat i salut de les obres corresponents a la primera fase.

Vicent Granel ha subratllat que els treballs de rehabilitació es convertiran en “una de les obres més transcendentals en relació al patrimoni del municipi”, incidint en el fet que l'immoble “no és només dels més utilitzats, sinó que, a més, és el de major antiguitat”.

Les obres de rehabilitació, ha assegurat Granel, es realitzaran en dos fases i en dos anualitats i, a judici seu, suposarà una “intervenció fonamental” per a resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l'exterior de la infraestructura com les dependències dels serveis municipals situats en les seues instal·lacions.

El projecte està cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020 emmarcat en l'estratègia Edusi. En relació als fons europeus, ha assenyalat l'oportunitat d'aprofitar aquesta estratègia per a “rehabilitar el nostre patrimoni i enaltir-lo, tant per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, com per a posar-lo en valor perquè exercisca d'atractiu turístic i important motor econòmic a tenir en compte”.

Al mateix temps, el govern municipal pretén dur endavant la recuperació del conjunt històric de les “Cases de Carabona”, situades al costat de la torre ja restaurada, per a convertir-les en un centre d'interpretació de la citricultura valenciana. Es tracta, ha manifestat el regidor de l'àrea, “d’una actuació decisiva de recuperació de patrimoni rural de la nostra ciutat”.

Per a la qual cosa, el consistori ha contractat un Pla Director del conjunt protegit encaminat a “establir una sèrie d'actuacions i usos que garantisquen la protecció i conservació per a les generacions futures i l’ús sostenible”, ha indicat Granel.

Pujar