Burriana instal·la contenidors per a arreplegar i reciclar els uniformes de la Policia Local
El vestuari oficial no poden tirar-lo en contenidors o donar-lo perquè si cau en males mans podria suposar un problema de seguretat
L'Ajuntament de Burriana ha posat en marxa un projecte pioner a la província per al reciclatge dels uniformes de la Policia Local que, amb el nom de ‘Re-uniform’, du a terme en col·laboració amb l'empresa adjudicatària del subministrament d'uniformitat de la Policia Local, la mercantil valenciana Insigna Uniformes.
L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, ha presentat avui el projecte acompanyada del comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, els quals han destacat que els uniformes del cos de la Policia Local de Burriana “ja són fabricats amb materials reciclats”, però han puntualitzat, ara amb aquesta iniciativa “també seran reciclables gràcies al projecte d'economia circular que s'implementarà, tancant així el cercle del reciclatge i demostrant una vegada més el compromís de l'Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic”.
Safont ha emmarcat aquesta iniciativa en el compromís de l'Ajuntament de Burriana amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, per la qual cosa des del govern municipal ja s'estan alineant les polítiques públiques locals amb els ODS, en les diferents àrees del consistori.
Els primers contenidors per a la recollida dels uniformes de la Policia Local s'han instal·lat avui mateix en les dependències policials, amb vigilància perquè ningú puga fer un mal ús d'aquestes peces de roba.
Catalán ha posat de manifest que cada vegada que un policia ha de canviar la seua uniformitat per antiguitat, trencament o desgast se li planteja el dilema de què fer amb aquesta roba policial en desús.
I és que, per tractar-se de vestuari oficial, en cas de caure en males mans podria suposar un problema de seguretat, per la qual cosa els agents no poden tirar-lo a un contenidor o donar-lo en un punt de recollida de roba. De manera que van acumulant les peces any rere any en un armari o opten per tallar-los en centenars de trossets per a després depositar-los en el contenidor de recollida d’escombrerires.
Amb el nou projecte, sense cap cost addicional per a l’Ajuntament, ha assegurat el comissari cap de la Policia Local, “s'acaba, d'una banda, amb aquest problema d'espai i mediambiental i, per una altra, se'ls dona als uniformes en desús una segona vida”.
Finalment, el responsable de la distribuïdora d'uniformes ha remarcat que van ser la primera empresa a treballar amb roba reciclada i reciclable amb l'extracció del plàstic del Mediterrani, que transformen en fil per a crear els mateixos uniformes de la policia, i es tanca així el cercle de reciclatge a través d'aquest pla de sostenibilitat.