Borriana preveu construir enguany al voltant de 240 nínxols nous al cementeri
S'afegiran als 216 nínxols ja realitzats després de finalitzar la primera i segona fase d'ampliació del cementeri
Amb un pressupost de 300.000 euros, el govern local de Borriana preveu la construcció aquest any al voltant de 240 nínxols més en el cementeri municipal, que se sumaran als 216 que es van crear després d’acabar la primera i la segona fase d'ampliació del recinte, segons ha avançat el regidor responsable de Cementeri, Hilario Usó.
Les obres, ha explicat l'edil, suposaran l'execució de la tercera fase del projecte d'ampliació del cementeri municipal que consta de 4 fases, en la parcel·la municipal de 13.165 metres quadrats situada al costat de la carretera d’Almassora, d'accés a la localitat. Dels 13.165 metres de solar, 10.135 es destinen a l'ampliació del cementeri i la resta, 3.030 metres, es mantenen com a zona exterior.
En aquesta tercera fase, a més de la construcció de nous nínxols, s'inclouran també els treballs d'urbanització del solar amb la creació dels carrers i zones verdes i, també, la xarxa de clavegueram i aigua potable, així com el tancament i els accessos a aquesta zona annexa al recinte actual, l'ampliació de la instal·lació de videovigilància i la instal·lació del nou mobiliari.
Per als nínxols, ha indicat Hilario Usó, s'ha plantejat novament la solució prefabricada per “la seua rapidesa en la col·locació i el correcte compliment de la normativa”. L'acabat final del mur que l'envolta, ha precisat, “es realitzarà a base de morter monocapa fi blanc”, i disposarà també d'una volada d'acer inoxidable sobre els nínxols en la cara sud per a “aportar ombra en les hores de més calor i protegir-los davant de les inclemències del temps”.
Així mateix, les obres contemplaran les demolicions prèvies necessàries per a l'execució del projecte, consistents principalment en l'adequació de la tanca que comunica amb la fase següent a executar, i també l'eliminació de la capa vegetal per a posteriorment rebaixar la parcel·la.
Per al drenatge correcte de les escorrenties superficials procedents de pluges, segons ha indicat el responsable municipal, es configurarà un sistema de pendents en el paviment acabat, per a “desguassar en les jardineres repartides per tota la superfície de la parcel·la”.
En el cas de fortes precipitacions, en què la capacitat d'infiltració de les zones verdes es poguera superar, ha precisat, “es disposarà una xarxa de canonades dren perforades recobertes de grava drenant en les mateixes jardineres, per a canalitzar l'excés d'aigua del terreny saturat i abocar-la a la séquia que hi ha adossada al cementeri actual”.
D'altra banda, la xarxa d'aigua potable proveirà les fonts i les connexions d'aigua instal·lades en el corredor central de l'actuació, a partir del punt de connexió a la xarxa municipal, on s'ha creat una xarxa principal, que es repartirà en dos xarxes secundàries.
Respecte a l'equipament, Hilario Usó ha exposat que es dotarà de bancs lineals prefabricats de formigó i fonts, situades en el corredor central de la parcel·la, a més de la plantació d'arbratge divers en escocells o clots repartits per la superfície de la parcel·la, així com diverses plantacions en les jardineres.