elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana entra a formar part de la Ruta Templera

Borriana entra a formar part de la Ruta Templera
  • Dins del projecte Territori Templer s'han situat totems en tots els punts destacats de la localitat

MÉS FOTOS
Borriana entra a formar part de la Ruta Templera - (foto 2)
Borriana entra a formar part de la Ruta Templera - (foto 3)
Borriana entra a formar part de la Ruta Templera - (foto 4)

La localitat de Borriana ha entrat a formar part del projecte Territori Templer, una proposta cultural que pretén posar en valor el nostre patrimoni i el nostre passat per a convertir-los en un al·licient turístic. L'edil de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat que «Territori Templer té un important objectiu divulgatiu de la història, però també és una suggeridora oferta de rutes senyalitzades en les quals el turista: aventurer, creient o descobridor podrà reviure altres èpoques i gaudir de l'arquitectura, l'art, les festes, l'artesania i de la nostra rica gastronomia».

Durant aquestes setmanes s'han instal·lat fins a deu totems repartits en els punts  templers més destacats de la ciutat de Borriana. En les entrades a la ciutat per Castelló i Vila-real, i Nules. Dins del casc històric, se situen els tòtems en la plaça Major, explicatiu de tota la ruta, a la casa Abadia i la muralla i absis de la Basílica d'El Salvador, al carrer Sant Agustí en la resta de muralla, a l'església de Sant Blai, al carrer Sant Pasqual, en la muralla i torre medieval restaurades, i fora del nucli urbà, en l'Alqueria de Calatrava, la Torre del Mar i l'últim en Vinarragell.

«És una forma que els veïns i veïnes, i també els visitants coneguen un poc més de la nostra història, i el passat templer amb el qual va comptar Borriana». L'aguerrida fe dels templers, la seua valentia i fidelitat els va convertir en la Baixa Edat mitjana, en l'Ordre més poderosa de l'orbe. En les nostres terres, aquesta ordre militar va ser decisiva per a la reconquesta cristiana, ja que els templers van ser el braç armat dels reis des del segle XII. Amb les seues espases i moltes vegades amb les seues vides, es van guanyar la donació de múltiples propietats: terres, castells i viles.

La província de Castelló està plena d'aquells vestigis de l'edat mitjana. Des de Peníscola fins a Borriana, el territori s'esguita de llocs increïbles que porten al visitant a reviure el seu passat templer. És el moment de posar en valor aqueixa història. De donar a conèixer els llocs que van ser fites i símbols del nostre ric passat.

D'aquesta manera, Borriana entra a formar part de la xarxa de ciutat com Culla, Peníscola o Alcalà de Xivert, en els quals ja s'ha implantat la informació divulgativa.  Al projecte s'aniran incorporant iniciatives que ajuden a divulgar aquest patrimoni de forma atractiva i didàctica.

Pujar