Borriana arriba als 1.000 arbres replantats en tan sols un any
La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana continua amb les seues campanyes de repoblació d'arbres d'espècies autòctones en el conjunt del terme municipal per “seguir recuperant el temps perdut quant a capacitat regeneradora en el nostre entorn mediambiental més proper, ja que després d'analitzar la situació hem comprovat que hi ha diversos punts en els quals era més que necessari portar endavant aquestes repoblacions després d'anys perdent nombre d'arbres i sense realitzar accions sobre aquest tema”, tal com ha indicat el regidor Bruno Arnandis. Tal com ja es va fer en la primera de les fases de plantacions a la zona de L'Estany de la Vila, la principal varietat que s'ha replantat són els salzes, a més de seguir amb la repoblació de la coneguda com a canya jueva (Arundo micrantha), que a diferència de la invasora Arundo donax, és una espècie autòctona que fa un parell d'anys va tornar a catalogar-se com a present en diversos punts del territori valencià, com per exemple el Barranquet entre Almassora i Castelló, on el biòleg i especialista en botànica, el borrianenc Roberto Roselló, va aconseguir localitzar la seua presència. Ara, sota el consell i assessorament tant de la Fundació Limne com de les directrius marcades pel Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) i el Servici de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana, la coneguda com a canya jueva tornarà a estar present al costat del Clot per seguir equilibrant la seua presència amb la reducció de la invasora.
Tal com ha explicat el mateix regidor Bruno Arnandis, «estem molt contents de vore com en poc més d'un any hem aconseguit plantar entre zones com la de l'Arenal o el Clot més de mil arbres, i comprovar, a més, que cada vegada que realitzem una campanya la ciutadania respon amb la seua massiva participació és la millor demostració que anem tots de la mà en la recuperació del nostre entorn natural autòcton i respectuós amb les espècies que mai van haver de desaparèixer dels nostres paratges naturals». Al final de la segona fase de plantació, Arnandis va voler «donar les gràcies a la Fundació Limne per tot el treball de coordinació i desenvolupament de les campanyes, a més de tots els col·lectius que han participat de forma tan activa i a l'empresa especialitzada Jardiart que setmana darrere de setmana ha continuat col·laborant i mostrant-nos la millor forma de realitzar plantacions i repoblacions de les nostres espècies autòctones».
Des de la regidoria també s'ha informat que encara han quedat alguns plantons pendents de ser plantats, per la qual cosa en les properes setmanes es tornaran a coordinar amb tots els participants en les dues primeres fases per «seguir endavant amb la nostra intenció de retornar al nostre entorn i medi ambient més proper als nivells de quantitat d'arbres i arbustos autòctons que mai vam haver de perdre».
Bruno t'has carregat tot el Clot. Ja pots plantar arbrets ja que la desfeta que has muntat tallant-ho tot i deixant-ho com un merder no te nom. Ole tus guevos...