Finalitza la Trobada de Folklore amb gran acceptació del públic i la participació de grups de diverses disciplines
La Trobada de Folklore 2017, promoguda per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha finalitzat aquest cap de setmana a Bétera després de recórrer amb anterioritat diversos barris de la ciutat de València i les localitats de Corbera, Tavernes de la Valldigna i Vallès.
El nou model de trobada de folklore valencià ha celebrat una nova edició atenent les inquietuds mostrades per les diferents federacions, grups de ball i música, a més del públic, amb el clar propòsit de millorar la difusió de la cultura tradicional valenciana.
De la mateixa manera, ha crescut el programa, respecte a edicions anteriors, a l'incorporar a les trobades jocs tradicionals, tallers –com els dedicats a la dolçaina i la indumentària tradicional valenciana–, i oferint també presentacions literàries relatives al folklore, així com conferències sobre conservació i restauració del patrimoni musical, amb especial incidència en els instruments de corda.
El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha recordat que l'objectiu del seu departament «era oblidar el caràcter de concurs que caracteritzava al festival anual de folklore, i promoure un acte més vistós i variat en què tinguessen cabuda diferents expressions artístiques i activitats culturals paral·leles».
Així mateix, el responsable de l'Àrea de Cultura ha destacat que «les aportacions de tots els col·lectius participants, dels ajuntaments col·laboradors i del públic han corroborat que s'ha corregit el caràcter tancat que acreditava el certamen, per tal de convertir-se en una festa als carrers dels municipis. Veure a la gent aprenent a ballar la dansà pels carrers i reunir a la ciutadania de les diferents comarques per presenciar les actuacions, les cercaviles o les rondalles, constitueix una satisfacció enorme», ha confessat Rius.
Amb la present edició de la Trobada de Folklore s'ha avançat en la potenciació de la cultura tradicional valenciana, contribuint al coneixement dels grups que es dediquen a conservar-la i difondre-la i, també, a conèixer més en profunditat el folklore autòcton amb les particularitats de les diferents comarques valencianes.