elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Wikipedia ja mostra a tres benisseres de referència arran del projecte Wikidones

La Wikipedia ja mostra a tres benisseres de referència arran del projecte Wikidones
    MÉS FOTOS
    La Wikipedia ja mostra a tres benisseres de referència arran del projecte Wikidones - (foto 2)

    La Wikipedia, principal enciclopèdia online i gratuïta, ja ha enregistrat tres noves entrades molt especials. Es tracta de la mestra Josepa Giner Puigcerver, l'escriptora i poeta Lídia Santacreu i Ferrà i la pilot Maya Weug, totes elles benisseres. Un fet que ha vingut arran del projecte de les Wikidones benisseres, una proposta presentada el passat més de març que pretén posar en valor el paper de la dona en la construcció de la societat benissera actual.

    https://ca.wikipedia.org/wiki/Josepa_Giner_Puigcerver 
    https://ca.wikipedia.org/wiki/Lídia_Santacreu_i_Ferrà 
    https://ca.wikipedia.org/wiki/Maya_Weug 

    Aquests són els links per a accedir a la informació d'aquestes tres dones, que vénen a sumar-se a l'entrada de Pepa Frau, política benissera que també està referenciada. https://ca.wikipedia.org/wiki/Josefa_Frau_Ribes

    Cal recordar que el projecte de les Wikidones benisseres coordina el treball de visibilització del col·lectiu de dones que ha estat ocult durant dècades i que ara serà recuperat per a la memòria de generacions futures, gràcies a aquesta acció i a l'esforç de la comunitat educativa de Benissa, que s'ha implicat obertament en el desenvolupament del projecte i el seu contingut. Ha participat l'alumnat del CEIP Pare Melchor i Manuel Bru, l'IES Josep Iborra i l'Escola de Persones Adultes (EPA), a més del suport de Joan Josep Cardona, cronista oficial de Benissa.

    Belén Ivars, regidora d'Igualtat, destaca que "la tasca de la regidoria d'Igualtat és donar visibilitat a les dones i crear referents per a les dones joves i no tan joves, per veure fins on podem arribar. Crear articles online també és una manera de generar contingut perquè tant als centres educatius com qualsevol persona interessada puga trobar información de dones de Benissa que han sigut i són referents". Belén Ivars també manifesta que "aquest contingut ja està viu als centres educatius, així és que cal estar contents i contentes perquè a poc a poc anem fent camí, i de moment ja tenim a quatre dones benisseres a la Wikipèdia".

    Pujar