MOMO, una porta a la creativitat per als estudiants de l'IES Josep Iborra
MOMO és un projecte educatiu amb el qual els estudiants de l'IES Josep Iborra, a Benissa, crearan curts d'animació amb ajuda d'impressió 3D i electrònica digital. Es tracta d'un projecte que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el proper 24 de maig a la Universitat d'Alacant.
L'alumnat de secundària crearà un curtmetratge d'animació en Stop Motion amb l'ajuda d'una Impressora 3D, dins del projecte d'innovació educativa. 'MOMO, El projecte', és una idea llançada pel Caleidoscopio Start UP (Universitat Miguel Hernández d'Elx), i està recolzat per l'Ajuntament de Benissa.
MOMO es desenvolupa per primera vegada en l'Institut benisser, convertint-se en una experiència totalment innovadora que obri noves perspectives a l'alumnat sobre les aplicacions artístiques de les noves tecnologies. MOMO és un projecte que pretén unir la tecnologia més capdavantera, com és la Impressió 3D, amb el cinema, la cultura i també amb la societat, ja que els curtmetratges hauran de tenir una fi social o mediambiental.
L'alumnat que participe haurà d'aprendre Impressió 3D per imprimir les peces que, una vegada assemblades, construeixen la maquinària de Motion Control, com es diu en cinema o animació, que serà la que suporte la càmera que gravarà el curtmetratge.
A més, també hauran d'escriure el guió i construir els decorats i personatges del curtmetratge.
La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, el 24 de maig l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant acollirà l'esdeveniment de MOMO, on tots els centres participants presentaran els seus treballs. En el projecte participen més de 1.000 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 87 centres educatius de les províncies de València, Castelló i Alacant.
Per a l'Ajuntament de Benissa, la participació en aquest tipus de projectes, suposa una oportunitat d'obrir la formació dels més joves a noves demandes, oferint un horitzó diferent a aspectes vinculats a la formació professional futura de l'alumnat i conjugant diferents matèries per donar lloc a un projecte en el qual l'alumnat pren part activa en el seu procés formatiu.