Castellano

Compromís demana camins escolars segurs per als col·legis de Benidorm

Compromís demana camins escolars segurs per als col·legis de Benidorm

    Camins escolars segurs per promoure la mobilitat sostenible entre xiquets i xiquets i així facilitar que vagen a l'escola a peu i de manera autònoma, és a dir, sense l'acompanyament dels adults. D'això tracta la moció que el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha registrat per al pròxim ple. Estos camins escolars segurs serien dissenyats per l'Ajuntament de Benidorm, per les AMPAs i per altres agents socials i educatius de la ciutat.

    "Volem recuperar el que fa no molt de temps es feia majoritàriament de forma natural, és a dir, que els xiquets i xiquetes puguen anar de manera segura a classe a peu o en bicicleta sense acompanyants adults per promoure la seua autonomia i la socialització dels infants", ha indicat Bigorra. El portaveu ha explicat que el camí escolar és una iniciativa sorgida en els anys 70 en Europa que té el suport de la Direcció General de Trànsit, ja que la inclou en l'Estratègia de Seguretat Vial 2011-2020, i que també està contemplada en l'actual Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Benidorm. "En resum, els principals objectius de la iniciativa són la consecució d'un model de mobilitat sostenible i l'assoliment d'una major seguretat als carrers de la nostra ciutat per als més menuts" ha indicat.

    A més, segons afirma Bigorra, este projecte de camins escolars comptaria amb el suport i ajuda de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, del Consell Escolar i d'altres agents socials. "La creació de camins escolars segurs contribuirà a la reducció de problemes que tenen actualment els xiquets i les xiquetes, com ara el sedentarisme i obesitat o la falta de relació amb altres xiquets i xiquets al carrer", ha subratllat. En eixe sentit, ha recordat que un de cada tres infants pateix sobrepés o obesitat i que l'augment de la circulació per carretera o la pèrdua d'espai dedicats exclusivament per als infants i de temps lliure han contribuït augmentar este problema a la societat actual.

    La proposta plantejada al ple també preveu acompanyar este projecte amb programes formatius de continguts transversals com educació en valors cívics, de comportament adequat i d'hàbits saludables, sostenibles i segurs i tindre en compte l'opinió dels xiquets i xiquets mitjançant la creació d'un òrgan de participació infantil com a eina educativa de primer ordre per experimentar el significat de la ciutadania activa.

    Finalment, la moció també sol·licita que l'Ajuntament de Benidorm desenvolupe també accions que permeten fer vore a les xiquetes i xiquets els beneficis dels camins escolars, com ara la creació d'un "bus a peu" com a mesura per anar provant el camí i ensenyar als més menuts a manejar-se amb soltesa; a més de l'organització d'activitats especialment en dies senyalats, com ara la Setmana de la Mobilitat, que contribuïsquen a la visualització del projecte.

    Pujar