Unidos Podemos pregunta per les condicions laborals del personal del FIB
El Festival Internacional de Benicàssim va viure este cap de setmana la seua XXIV edició. Amb al voltant de 40.000 espectadors diaris, el festival és un dels destins més coneguts del turisme de festivals. Tot i ser conscients del valor cultural i econòmic que suposa per a Castelló, la diputada d’Unidos Podemos al Congrés, Àngela Ballester, s’ha volgut preocupar per les condicions laborals de les persones que fan possible el FIB i altres festival musicals i ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern per conèixer «el grau de coneixement de l’administració de les condicions laborals del personal del FIB, així com les mesures previstes per garantir el compliment de la legislació laboral en el festival», explica Ballester. «Esperem que després de la seua visita el cap de setmana, el President del Govern, Pedro Sánchez, també es preocupe per les condicions laborals de qui hi treballa».
Tot i generar unes xifres de benefici que cada any es mouen prop dels 20 milions d’euros, també cada any es succeeixen les polèmiques per les condicions laborals del personal del FIB, així com per tot el cos de voluntariats al qual el festival recorre per realitzar una part important de les tasques de posada en marxa de l’esdeveniment. No és un tema exclusiu del FIB, es dóna a altres festivals musicals i afecta a molts joves víctimes de la precarietat.
«És evident que el turisme de festivals està molt consolidat a la Comunitat Valenciana i que el FIB és un gran impuls cultural i econòmic, això no es pot negar, però ara que el Festival de Benicàssim està tan consolidat caldria millorar les condicions laborals de qui hi treballa», considera Ballester, qui signa les 5 preguntes que el Grup Parlamentari d’Unidos Podemos ha adreçat al Govern d’Espanya. «Mentre joves de mitja Europa venen a Benicàssim a gaudir de la música, els joves valencians estan posant cerveses per 7 euros l’hora i quasi no poden ni pagar-se l’entrada. Per no parlar de qui fa quasi jornades laborals com a suposats voluntaris només a canvi de l’entrada, quan a l’Estatut dels Treballadors s’estableix que el pagament en espècies no pot superar el 30% de la remuneració. El govern s’hauria de preocupar perquè la riquesa que generen estos festivals siga redistribuïda millor per no cronificar la precarietat dels treballadors i treballadores», afegeix Ballester.