L'Acord per al Desenvolupament Local i l'Ocupació Plana Alta Nord tendeix la mà al sector empresarial
Benicàssim ha acollit un fòrum en el qual els empresaris han pogut conéixer de primera mà el projecte d'Escola d'Emprenedoria Social
Els municipis integrants de l'Acord per al Desenvolupament Local i l'Ocupació Plana Alta Nord han participat aquest matí a Benicàssim en una reunió l'objectiu de la qual ha sigut convocar als empresaris de les localitats membres de l'acord territorial, per a poder escoltar els seus suggeriments i aportacions en el tram final de l'execució del projecte experimental de recursos turístics del territori.
La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Benicàssim, Vanessa Batalla, ha sigut l'encarregada d'obrir el fòrum celebrat a la Casa Abadia i s'ha dirigit directament als empresaris assistents ja que, com ha indicat, “sou una part fonamental perquè els projectes siguen una realitat i no es quede només en una cosa teòrica”. Vanessa Batalla ha estat al costat de l'edil d'Ocupació de Benlloc, Vicent Casanova, el tècnic de Promoció Econòmica de Benicàssim, Joaquín Muñoz, i la tècnic del Pacte, Olga Monferrer. Recordar que, d'acord amb la configuració del pacte, en l'actualitat Benlloc ostenta la presidència del Pacte que congrega també els municipis d'Orpesa, Benicàssim, Cabanes, la Serra d’en Garceran, Torreblanca, la Torre d’en Domènech, la Vall d'Alba i Vilanova d'Alcolea.
Del teixit empresarial, representants de l'Associació de Comerç i Serveis de Benicàssim (Acoserbe) i de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Benicàssim (Ehosbe) han estat presents en la trobada que també ha comptat amb l'assistència de representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). Així mateix, al fòrum també han assistit membres del pacte (ajuntaments i sindicats) i també de la Universitat Jaume I, Aerocas i Labora, com a col·laboradors i assessors de l'acord.
El fòrum ha comptat amb una primera part en la qual s'ha exposat la situació actual del projecte, mostrant la web resultant de recursos i obrint la participació als empresaris per a incorporar els seus possibles suggeriments o propostes.
Després d'això, Raúl Contreras, de Nittúa, ha explicat les línies de treball del nou projecte experimental que han concedit al pacte i que es desenvoluparà durant els anys 2019 i 2020. Es tracta d'una Escola d'Emprenedoria Social amb la qual s'espera la generació d'un nou teixit empresarial i sobretot l'impuls de l'ocupació.