elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya ‘Tots els 25 són 25’ comença 2023 amb una jornada sobre periodisme i violència de gènere

La campanya ‘Tots els 25 són 25’ comença 2023 amb una jornada sobre periodisme i violència de gènere
  • El projecte de visibilització, conscienciació i educació porta cinc anys en marxa a través d'activitats, xarrades, col·loquis o tallers oberts a la ciutadania per a “alçar la veu i remoure consciències”

MÉS FOTOS
La campanya ‘Tots els 25 són 25’ comença 2023 amb una jornada sobre periodisme i violència de gènere - (foto 2)
La campanya ‘Tots els 25 són 25’ comença 2023 amb una jornada sobre periodisme i violència de gènere - (foto 3)

Vila Elisa ha acollit hui l'inici de la campanya `Tots els 25 són 25 de novembre’ amb una jornada sota el títol Com poden els mitjans de comunicació ajudar a acabar amb la violència de gènere. L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha inaugurat aquest fòrum en què ha subratllat referent a això que, “El compromís que té la nostra ciutat amb l'erradicació d'aquesta xacra social que és ara com ara la violència de gènere, és ferm i contundent; no en va, des de fa més de 5 anys, comencem la campanya de visibilització, conscienciació i educació ‘Tots els 25 són 25 de novembre’ en els quals a través d'activitats, xarrades, col·loquis o tallers oberts a la ciutadania, cada dia 25 de cada mes pretenem alçar la veu i remoure consciències per a mobilitzar a la societat per a lluitar contra la violència, implicant activament cada grup d'interés i animant a no mirar cap a un altre costat, perquè lluitar contra la violència de gènere, és cosa de tots”.

“L'obstinació que des de l'Ajuntament de Benicàssim estem i treballem diàriament de manera transversal i amb la implicació de totes les àrees de gestió, mostrant la nostra determinació per a aconseguir eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de gènere, consolidant un dret tan fonamental com el de la igualtat. Per això la labor que cadascun de nosaltres podem realitzar de manera quotidiana i des del nostre àmbit professional i laboral és fonamental per a construir aqueix futur en el qual els comportaments discriminatoris i violents cap a les dones deixen d'existir”, ha destacat.

Concretament el plantejament global de la cita periodística està guiat per un enfocament eminentment pràctic, dirigit a la redacció d'unes pautes útils per al tractament periodístic de la informació sobre aquesta mena de violència. Per a l'elaboració d'aquest document es comptarà amb la col·laboració de professionals dels mitjans de comunicació de Castelló.

L'Associació per al Desenvolupament de la Comunicació, amfitriona de l'acte, ha comptat amb la periodista Mª Ángeles Samperio Martín, qui des de 2019 presideix el Consell de Gènere de la Federació Internacional de Periodistes (FIP), òrgan que impulsa la política de la federació en matèria d'igualtat i té entre els seus objectius la defensa de la igualtat de gènere i la lluita contra totes les formes de discriminació. Samperio ha exposat el seu punt de vista sobre l'enfocament idoni de la informació sobre la violència de gènere en els mitjans i en l'actualitat. A continuació, ha tingut lloc un taller amb la participació de periodistes dels mitjans castellonencs, amb l'objectiu de definir conjuntament pautes útils per a un millor tractament de la informació sobre la violència de gènere.

Pujar