Benicàssim inicia el pla de participació del PACES
Empreses amb el segell de qualitat turística Sicted participen en la primera sessió informativa i participativa del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible
L'Ajuntament de Benicàssim vol comprometre a tota la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic i, amb la finalitat de donar a conéixer la situació del municipi en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic, el consistori, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, ha iniciat un pla de participació externa per a donar a conéixer els resultats del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PACES). Empreses amb el segell de qualitat turística Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins) han sigut els primers a participar en aquest procés de participació per a aconseguir els objectius previstos per la Unió Europea per a l'any 2030 quant a la mitigació i adaptació al canvi climàtic.
L'alcaldessa, Susana Marqués, recorda que el PACES és “un document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que el municipi durà a terme per a superar els objectius establits per la Unió Europea per a l'any 2030, com són la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, l'aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic”.
Amb la finalitat de donar a conéixer el PACES i iniciar el procés participatiu, la Casa de la Cultura ha acollit aquesta setmana el grup de millora Sicted i com ha comentat la regidora responsable de l'àrea, Cristina Fernández, “durant la sessió s'han explicat les qüestions rellevants del PACES, els assistents han conegut els principals riscos i vulnerabilitats per al sector turístic i les accions de mitigació i adaptació previstes. A més durant la trobada s'ha realitzat un procés participatiu en el qual les empreses del sector han pogut realitzar les seues aportacions i propostes”.
D'altra banda, els assistents han pogut visitar l'exposició “Emergència Climàtica: Fets i dades”, elaborada pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). La mostra s'ha instal·lat en altres espais com l'IES Violant de Casalduch i el col·legi Liceu amb l'objectiu d'acostar a l'alumnat els aspectes bàsics relacionats amb el canvi climàtic per a afavorir la seua comprensió i generar processos de reflexió per a aconseguir comportaments dirigits a l'acció per a la mitigació i adaptació.