elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Surt a exposició pública la proposta de rehabilitació de l'escut de Benicarló

Surt a exposició pública la proposta de rehabilitació de l'escut de Benicarló
    MÉS FOTOS
    Surt a exposició pública la proposta de rehabilitació de l'escut de Benicarló - (foto 2)

    A partir d'avui mateix estarà en exposició pública la proposta de rehabilitació de l'escut de Benicarló elaborada pel Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana. Les al·legacions que es presenten al llarg dels pròxims 20 dies seran traslladades a aquest organisme per al seu estudi.

    El ple ordinari del mes de setembre va aprovar anit, dia 29, l'inici del procediment de rehabilitació de l'escut municipal de Benicarló. La proposta va sortir endavant amb els vots favorables del PSPV i Compromís-ERPV. Els grups municipals del PP i Ciudadanos van votar en contra.

    El regidor de Cultura, Josep Barberà ha dit que «el resultat de la votació em deixa una sensació agredolça. M'hagués agradat un suport més ampli, ja que es tracta d'una restauració purament tècnica que es basa en raons històriques i a la qual ens hem d'acollir per a complir la normativa vigent». «També he de dir que la restauració de l'escut no suposarà cap despesa econòmica, ni per a l'Ajuntament ni per a cap entitat festiva o cultural. Ningú està obligat a canviar res».

    Barberà s'ha brindat a «vehicular al Consell d'Heràldica els arguments tècnics esgrimits en el ple contra aquesta iniciativa, i ha recordat que «l'actual escut de la ciutat, del que no reneguem, va ser aprovat a 1972 per un ajuntament franquista sense cap tipus de debat. En aquesta ocasió s'ha pogut votar, debatre, i ara s'obre un període d'al·legacions». Amb aquests arguments sobre la taula, el regidor ha demanat a l'oposició «que reconsidere la seua postura».

    Cal recordar que el projecte de rehabilitació de l'escut de Benicarló és fruit de la voluntat de l'equip de govern per oficialitzar un escut que, segons la normativa vigent, no està reconegut legalment. Concretament, el decret 116/1994 de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu unificar els símbols del municipalisme valencià, determina que els ajuntaments que vulguen tindre un escut oficial han de complir els criteris fixats pel Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia i adaptar el seu escut.

    Pujar