elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El poblat del Puig de la Nau reescriu la seua història amb la trobada 'Tornen els Ilercavons'

El poblat del Puig de la Nau reescriu la seua història amb la trobada 'Tornen els Ilercavons'

    La segona trobada de re-creadors històrics «Tornen els Ilercavons» comptarà amb un intens programa de visites dramatitzades i moltes activitats per a tota la família. La trobada tindrà lloc els dies 1 i 2 de juliol al poblat iber del Puig de la Nau i comptarà amb servei gratuït d'autobusos per a tots els qui vulguen descobrir la vida i costums dels ibers.

    El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha presentat aquest matí la segona edició de la trobada de re-creadors històrics «Tornen els Ilercavons», que reunirà al poblat del Puig de la Nau a diferents grups de recreació històrica procedents de diferents parts de l'estat espanyol: Ibercalafell, Artifex, Iberhonderos i Antiqua Iberia. Barberà ha estat acompanyat per Ayo Peiró i Santi Sales, del grup d'animació i serveis educatius Aur-Art, que s'encarrega de la coordinació del projecte.

    El responsable de l'Àrea de Cultura ha dit que aquesta trobada «té l'objectiu de recrear la vida, costums i rituals dels ibers en un marc arqueològic de luxe com és el poblat del Puig de la Nau». Barberà ha incidit en què amb aquesta iniciativa «es dóna una important passa per a posar en valor històric i cultural la potència arqueològica en què s'ha convertit Benicarló amb el conjunt del Puig de la Nau i la recent troballa del jaciment del Mas de Fabra».

    Des de la coordinació de l'esdeveniment, els representants d'Aur-Art, Peiró i Sales, han apuntat que les jornades de recreació històrica «han engegat un procés que ha permès que molta gent descobrisca el poblat en un context molt participatiu». La trobada ha aconseguit atreure també «a arqueòlegs, investigadors i historiadors, que amb les seues hipòtesis són els qui permetran escriure la història futura del Puig de la Nau».

    La trobada de re-creadors històrics comptarà amb tallers de ceràmica Ibera, recreacions de rituals i costums, activitats infantils, i sorprenents posades en escena que faran reviure el poblament iber del Puig. En l'eix de les activitats destaquen tres visites recreades amb servei de bus gratuït que tindran lloc el dissabte dia 1 a les 18.15 i 20.30 hores i el diumenge a les 11.00 hores. Per a participar-hi caldrà inscripció prèvia al Mucbe.

    En tot aquest context, orientat a posar de relleu el patrimoni històric local, el regidor de Cultura ha agraït a la Diputació de Castelló la realització d'un mapa arqueològic de la província en tres dimensions al qual ja es pot accedir a través d'Internet i què «servirà per a reforçar l'interès turístic i cultural dels nostres jaciments a l'hora que permetrà que les persones interessades en la cultura ibera tracen les seues pròpies rutes per les nostres comarques».

    Tota la informació sobre «Tornen els Ilercavons» la trobareu a la pàgina de Facebook de «Tornen els ilercavons» i al web del Mucbe.

    Pujar