El Mucbe acull una exposició d'orquídies autòctones de la mà del fotògraf benicarlando Lluís Ibàñez Melià
El Mucbe acull a partir de hui divendres âLes nostres orquÃdiesâ, una exposició fotogrà fica que permet acostar a l'espectador al coneixement de les orquÃdies autòctones. Lâautor de les obres exposades, LluÃs Ibà ñez Melià , proposa un doble discurs en el recorregut de la mostra: lâètic i lâestètic.
Avui a les 19.00 hores s'inaugurarà al Mucbe l'exposició âLes nostres orquÃdiesâ, una mostra fotogrà fica del benicarlando LluÃs Ibà ñez Melià , que proposa un recorregut per la varietat dâorquÃdies autòctones.
L'exposició, organitzada per la Penya Setrill i lâAteneu de Natura (ADN), és una mostra de quasi 50 fotografies, que ofereix a la gent la possibilitat de fer una mirada a la biodiversitat autòctona de la mà de les orquÃdies, descrites per part de lâADN com «menudes, discretes, escasses, diverses; amenaçades sovint, remotes de vegades; però sempre bellÃssimes».
Les obres dâaquest fotògraf benicarlando, combinen un doble discurs: lâètic i lâestètic. Per una banda hi ha una clara intenció artÃstica per tal dâoferir aquestes flors de manera pura i eixuta a lâespectador. Dâuna altra, hi ha una ferma voluntat de transmetre un discurs conscient sobre la necessitat de conservar el patrimoni natural.
Sobre les orquÃdies que retrata lâautor, explica Enric Forner, membre de lâAteneu de Natura que «totes les fotografies sâhan pres al camp i no sâha fet cap intervenció sobre les plantes. Totes són del territori proper que transita el fotògraf, les dues marges del Sénia, à rea dâunitat geomorfològica i complexitat geològica, paisatgÃstica i, botà nica». Cal dir que cada fotografia porta al paspartú, anotat amb llapis, el nom cientÃfic de lâespècie (a lâesquerra) i el nom popular o popularitzat (a la dreta). Lâexposició es podrà visitar fins al 17 de febrer.