BENICARLÓ | OCI I GASTRONOMIA

En marxa les jornades del ‘Polp a Caduf i el Peix de Llotja’ de Benicarló: consulta la guia gastronòmica

ROSA PIQUER - 10/10/2023

Fins a l'1 de novembre, aquesta localitat del litoral castellonenc ofereix tapes, menús de pinchos i de degustació amb els seus productes estreles

Receptes com el allipebre, el salpicón de polp, l'escabetx de peix o carpaccio de polp, són algunes de les propostes gastronòmiques que es poden degustar a Benicarló, amb les jornades del ‘Polp a Caduf i el Peix de la Llotja’ que se celebren fins a l'1 de novembre.

Un total de 24 establiments hostalers de Benicarló participen en aquestes jornades amb menús realment interessants amb els quals gaudir dels sabors de la mar.

Tapes, menús amb pinchos o menús degustació completen una oferta gastronòmica d'inspiració marinera i amb molta tradició, atés que enguany se celebra la XV edició del ‘Polp a Caduf i el Peix de Llotja’.

Els comensals poden gaudir d'aquesta cita culinària amb una oferta molt variada que va des dels 6 euros la tapa; fins als 18 euros el menú de quatre pinchos o entre els 28 i 35 euros per comensal el menú degustació.

Quins locals participen en les jornades del ‘Polp a Caduf i el Peix de Llotja’ de Benicarló?

Es tracta de 24 establiments situats tant a primera línia de platja com en la zona més cèntrica, perquè qualsevol persona que viva o visite Benicarló trobe un local a prop per a degustar aquests sabors de la mar.

Es tracta de Barrafina Blo, el Brasil, Ca Cristina, Casa Gal, Cor de Carxofa, Dolce Vita, Frexes, Llar del Pescador, L'Antiga, La Fàbrica, La Mar de Bo, Llevant, Mar Blava by Vericat, Mare Meua, Muntats Ca Bitla, Neptú, Nou Goya, Nou Panamà, Pepi, Pulpería De Lugo, Rex Tapes i Vins, Sant Gregori, Sant Rafael i Tato’s Gastrobar.

Alguns d'ells només ofereixen tapes, uns altres comparteixen el de tapes o alguns dels menús, bé de pinchos o degustació.

Pots consultar l'oferta gastronòmica i l'horari del local en aquesta guia.

Polp a caduf, què és?

Caduf és una paraula d'origen àrab amb la qual es diu als recipients en forma d'àmfora, fets de fang, que s'usaven per a transportar fins a la superfície l'aigua dels pous que extreien les sénies.

Aquests caduf van caure en desús i segons la llegenda acabaven en el fons de la mar arrossegats per les rieres o es tiraven a l'aigua. Els pescadors de Benicarló es van adonar que els polps es refugiaven en aquests recipients i no podien tornar a eixir. Per això, van extraure aquests polps de roca i van canviar els cadufs per recipients de plàstic dur biodegradable en els quals aquests animals marins s'amaguen i amb els quals els pescadors aconsegueixen traure'ls fora de la mar per a ser cuinats i degustats.