L'Ajuntament de Benicarló triplica el pressupost destinat a cooperació internacional
La Regidoria de Benestar Social destinarà aquest any 15.000 euros a projectes de cooperació internacional. La subvenció es distribuirà entre les ONG de Benicarló Mans Unides, Proyde i Delwende.
L'Ajuntament de Benicarló reforça el seu compromís amb la cooperació internacional i triplicarà aquest 2017 la dotació pressupostària per a projectes en diferents regions deprimides d'Àfrica. En concret, seran 15.000 euros, la xifra més alta destinada a solidaritat amb països en desenvolupament.
Les subvencions es distribuiran entre les tres ONG registrades a Benicarló que treballen en el camp de la cooperació internacional: Mans Unides, Proyde i Delwende, que posen el focus en sectors de la població especialment vulnerables, com són les dones, els joves i els xiquets.
La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, reconeix que «la tasca de les entitats que treballen en la cooperació al desenvolupament és complexa i les dificultats s'han agreujat encara més amb la crisi econòmica». «Així i tot -assenyala la regidora-, des de l'Ajuntament no podem mirar cap a un altre costat i hem de sumar-nos a la lluita contra la pobresa i les desigualtats, a la millora de l'accés a la sanitat, l'educació, l'aigua i l'assoliment dels drets humans».
«L'Ajuntament de Benicarló, com administració pública -ha remarcat Escudero-, ha de contribuir a un ordre internacional més equitatiu. I ho fem amb una distribució de subvencions equitativa i justa que ajuda a finançar projectes de gran impacte social en zones deprimides».
Tres projectes per a tres zones deprimides
El projecte que Mans Unides Benicarló podrà executar a través d'aquesta subvenció està ubicat a Burkina Faso, a l'Àfrica occidental, i consisteix en la construcció i equipament d'un centre de formació per a joves, dones i xiquetes del departament de Koubrí. L'objectiu és donar accés directe a la formació professional mitjançant la capacitació, facilitant així la seua independència econòmica i el seu desenvolupament i el de les seues famílies.
El projecte de Proyde se centra en l'illa de Madagascar, a l'Àfrica oriental, amb l'objectiu de donar suport a una educació bàsica de qualitat per a xiquets i xiquetes de la xarxa d'escoles rurals d'Ambositra. La subvenció anirà destinada a millorar les instal·lacions educatives, rehabilitar les aules i construir un pou i un dipòsit d'aigua per donar servei a l'escola.
Delwende actuarà a Togo, a l'Àfrica subsahariana, amb un projecte per a la promoció de les dones en el poble d'Atakpamé. Un programa d'alfabetització i formació professional dirigit a les dones i joves que no han tingut accés a l'escolaritat que té com a objectiu augmentar les seues oportunitats laborals i millorar la seua qualitat de vida.