Comencen les obres de rehabilitació de la caseta del poblat iber del Puig de la Nau
Els treballs consisteixen a adequar la coberta de la vivenda i recuperar una estètica més pròxima a l’acabat originari
També es reconstruirà un forn domèstic que serà totalment funcional
La Regidoria de Cultura continua treballant en la millora del poblat iber del Puig de la Nau, un dels jaciments més importants i més ben conservats de la zona i, a la vegada, un dels reclams turístics més potents per a Benicarló. L’actuació que s’està duent a terme actualment se centra en la rehabilitació de la coberta de la caseta del poblat (ubicada a la zona més alta) per tal de garantir-ne la integritat estructural i evitar-ne una major degradació.
A més, també s’està reconstruint un forn domèstic de planta circular que es trobava totalment deteriorat pel pas del temps.
El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha visitat avui l’evolució de les obres i s’ha mostrat satisfet per aquests nous treballs que «contribueixen a mantindre en condicions el poblat i a posar-lo en valor». Manchón s’ha referit a la dificultat afegida de conservar «aquest important vestigi del passat pel fet que es troba a l’aire lliure» i ha reiterat la necessitat d’apostar per la conservació del patrimoni.
Per la seua banda, el responsable de les obres, José Miguel Gallego, de l’empresa Artífex, ha detallat que la rehabilitació de la coberta «permetrà recuperar una estètica més pròxima a l’acabat originari» i que es farà servir morter hidrofugant, per a evitar la filtració d’aigua i humitats, i fusta tractada.
Gallego també ha explicat la reconstrucció del forn domèstic, que serà totalment funcional i es podrà fer servir en les visites guiades o teatralitzades per a elaborar pa. Els materials i les tècniques que s’han fet servir són els mateixos que en el model original, construït amb pedra, terra i palla.
El conjunt dels treballs suposarà una inversió de 8.828 euros finançats pels fons europeus a través de l’EDUSI.