Benicarló sol·licita 2,2 milions € dels fons europeus per a executar les obres de la Piscina
La sol·licitud s’emmarca en el PIREP (Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics), finançat amb els fons Next Generation
L’execució de les obres per gestió directa permetria accelerar la reobertura de les instal·lacions
L’Ajuntament de Benicarló ha presentat el projecte de rehabilitació de la Piscina Municipal, valorat en 2,2 milions d’euros, a la convocatòria del PIREP, el Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) finançat amb fons Next Generation. Així ho han anunciat avui l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Esports, Fernando Jovaní, que han assegurat que «després de dos licitacions desertes, pensem que assumir l’execució de les obres per gestió directa serà la via més ràpida per a obrir la Piscina».
Segons han explicat Xaro Miralles i Fernando Jovaní, «després de diverses converses mantingudes amb empreses del sector i assessors jurídics, la millor opció és que siga l’Ajuntament qui s’encarregue de les obres necessàries per a reobrir la piscina, i la possibilitat que aquestes obres estiguen finançades pels fons europeus seria una magnífica oportunitat». «Ara bé —han remarcat—, en cas de no aconseguir l’ajuda, seria el propi Ajuntament, amb fons propis, qui les executaria».
L’alcaldessa ha destacat «el temps rècord en què hem preparat tota la documentació per demanar les ajudes» i ha remarcat que «encara que no podem avançar terminis, accelerarem al màxim els terminis per a licitar el projecte el més prompte possible».
En aquest sentit, tal i com ha subratllat el regidor, «tant la redacció del projecte com l’execució de les obres s’inclouran en una única licitació, de manera que els terminis administratius es reduiran significativament i l’inici de les obres serà molt més ràpid».
Actuacions previstes
Dins del projecte presentat al PIREP s’inclouen actuacions com la instal·lació de 350 panells fotovoltaics per a la generació de gran part de l’energia elèctrica consumida per l’edifici; la substitució de la il·luminació actual, de tecnologia fluorescent, per tecnologia LED; la substitució de les calderes de gasoil per aerotermos d’alta eficiència per a generar aigua calenta sanitària; la millora del sistema de deshumidificació de l’aire; la substitució dels finestrals de la piscina per a evitar pèrdues energètiques; l’adequació de les sortides d’emergència a la normativa actual; la renovació dels vestidors; la impermeabilització de la coberta; la instal·lació d’un sistema de depuració d’aigua més sostenible; i la renovació dels sistemes de controls d’accessos, xarxa de dades, circuits de seguretat i megafonia i panells acústics.
Una vegada executades les obres, l’Ajuntament haurà de determinar el model més adequat per a gestionar les instal·lacions: una prestació de serveis o una concessió administrativa.
Tant l’alcaldessa com el regidor han reconegut que «fa dos anys que està tancada la Piscina, però no hem perdut ni un sol dia en buscar la millor solució». «Esperem que ara, amb la gestió directa de les obres per part de l’Ajuntament, es puga accelerar tot el procés i puguem tindre la Piscina oberta el més prompte possible».