Benicarló remodelarà el jardí interior del Mucbe per a recuperar l'esperit de l'antic hort dels franciscans
El projecte inclourà una zona enjardinada i un xicotet amfiteatre per a concerts i altres activitats culturals. El nou espai, que completarà al 100% la rehabilitació de l'antic Convent de Sant Francesc, es finançarà a través del segon Pla Castelló 135 de la Diputació.
L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, han anunciat avui que el jardí interior del Mucbe, una zona de vora 900 metres quadrats ubicats a la part posterior del Mucbe, es convertirà en un nou espai cultural per a Benicarló. Un espai que suposarà el complement definitiu a les instal·lacions de l'antic Convent de Sant Francesc i que recuperarà l'esperit de l'hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l'alimentació.
«És una notícia molt important que serà determinant per a l'entorn del Mucbe», ha dit l'alcaldessa. «Després d'estar valorant els diferents usos que podríem donar-li, hem decidit que recuperar aquest solar com a espai cultural li donarà un valor afegit a l'antic Convent de Sant Francesc i suposarà la rehabilitació definitiva de tot el complex».
A banda d'una zona enjardinada, a la part sud de l'espai s'habilitarà un àgora que servirà d'escenari per a concerts o altres activitats. «Una mena de xicotet amfiteatre —ha especificat l'alcaldessa— on s'inclourà una zona per a vestidors i un xicotet magatzem». «Tot —ha conclòs Xaro Miralles—, sota els paràmetres que ens marca la llei atés que l'espai té la categoria de Bé d'Interés Cultural».
El regidor de Cultura ha afegit que el jardí s'ha pensat com un «lloc de trobada, un centre d'activitats culturals i també, per què no, com un espai de relaxació». Barberà ha constatat que «aquest projecte segueix la filosofia dels grans projectes que s'han dut a terme a Benicarló en els últims anys» i que «és una aposta per un Benicarló vist amb ulls de futur, amb inversions molt meditades que no són per a tapar forats, sinó per a què es queden i per a què les puguen gaudir tots els benicarlandos».
El projecte, que estarà redactat en un termini de dos o tres setmanes, tindrà tres entrades: una pel carrer de la Pau, una altra pel carrer de Madrid i una tercera entrada a través del propi Mucbe. L'encarregat de redactar-lo és l'arquitecte benicarlando José Miguel Aicart, seleccionat a través d'una valoració de l'experiència en projectes paisatgístics de tots els arquitectes de Benicarló.
El finançament anirà a càrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputació de Castelló.