Benicarló reivindica el seu patrimoni amb l’edició d’un llibre sobre l’arquitectura de l’aigua
La publicació recull una classificació i catalogació d’elements com aljubs, sénies, cisternes, cocons o basses. L’autora és l’arquitecta benicarlanda Marta López Marqués.
La Regidoria d’Agricultura ha editat un llibre que posa en valor el patrimoni hidràulic de Benicarló. Una obra que recull aquells elements arquitectònics relacionats amb l’agricultura i la ramaderia que encara es conserven a Benicarló i que ara, amb aquesta publicació, es documenten, es classifiquen i es posen en context.
«L’arquitectura de l’aigua a Benicarló» és un treball de fi de grau de l’arquitecta benicarlanda Marta López Marqués, on trobem referències a construccions com els aljubs, les sénies, les basses, els cocons, les cisternes o els dipòsits d’aigua.
«Gràcies a aquest treball —assenyala la regidora d’Agricultura, Inma Díaz—, tenim catalogats tots els elements del nostre patrimoni hidràulic i, d’alguna manera, queda constància de tota la riquesa arquitectònica i de la importància de l’aigua en un poble eminentment agrícola com Benicarló».
La regidora ha destacat que «per a la Regidoria d’Agricultura era una obligació editar aquest treball» i ha subratllat que es tracta d’una «publicació molt exhaustiva que contribuirà a la conservació del patrimoni agrícola de la nostra ciutat».
L’autora de l’obra ha detallat que «el treball pretén documentar aquests elements dignes d’estudi que estan en aquestes terres com a vestigis del passat». Marta López ha revelat l’intens procés d’investigació que ha seguit per a fer el treball i ha reconegut que «al final, el que importa és la història que hi ha darrere de cada element».