Benicarló demana ajudes europees per a promocionar el sector pesquer
S’han sol·licitat ajudes per valor de 17.000 euros per a les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de 2020
La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Benicarló ha sol·licitat a través del GALP (Grup d’Acció Local per la Pesca) ajudes europees dirigides al sector pesquer benicarlando que ajuden a fomentar l’activitat de la pesca i totes aquelles activitats que s’organitzen al seu voltant relacionades amb la gastronomia i la restauració.
El projecte que ha presentat la Regidoria se centra en les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja de Benicarló com a iniciativa que promou el producte pesquer a través del turisme i que aposta per incrementar el consum de productes pescats pel sector mariner de Benicarló i treballar colze a colze amb el sector de l’hostaleria.
La regidora d’Agricultura, Inma Díaz, ha explicat que «l’activitat pesquera constitueix un dels pilars de l’economia a Benicarló i és imprescindible que puguem accedir a ajudes europees per tal de fomentar el sector, no només com a activitat econòmica en sí mateix sinó com a dinamitzador d’altres sectors com la restauració o el turisme».
En aquest sentit, la regidora ha detallat que «les Jornades del Polp atrauen un gran nombre de turistes que busquen un valor afegit que va més enllà d’acudir a un restaurant, i, a més, promouen el consum d’espècies de peix menys comercials però amb un gran valor gastronòmic i nutricional».
«A més —afegeix Inma Díaz—, amb aquestes Jornades contribuïm a la pesca sostenible, ja que el polp que es consumeix es captura amb una art de pesca tradicional com és el caduf, un sistema que permet triar només els exemplars adults i tornar a la mar els més menuts sense malmetre’ls».
«En definitiva —assegura la regidora d’Agricultura—, es tracta d’un projecte d'interès general i col·lectiu que inclou diversos sectors econòmics de pes en l’economia local, com són el sector primari, el terciari (amb especial interès per a les peixateries que desenvolupen la seua activitat al Mercat Municipal) i el sector serveis, a través de tots els establiments d’hostaleria que participen a les jornades».
La regidora s’ha mostrat convençuda que «per a tramitar aquesta i altres ajudes és necessari unir esforços entre els cinc municipis que formem part del GALP per tal de contractar, amb l’ajuda de la Generalitat i la Diputació, una persona que puga gestionar totes les ajudes europees destinades al sector pesquer».
El GALP reuneix els cinc municipis de la província de Castelló amb activitat pesquera (Benicarló, Borriana, Vinaròs, Peníscola i Castelló) i té com a objectiu implementar estratègies de desenvolupament local que promoguen un major desenvolupament econòmic i millors condicions socials per a la població dels entorns pesquers.