elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Benicarló Científic", un ambiciós projecte per a promoure la ciència

"Benicarló Científic", un ambiciós projecte per a promoure la ciència
  • La Regidoria de Cultura posa en marxa el projecte ‘Benicarló Científic’, que abraçarà totes les activitats de divulgació científica que es duen a terme durant l’any i, a més, promourà el coneixement i la cultura científica en tots els àmbits.

MÉS FOTOS
"Benicarló Científic", un ambiciós projecte per a promoure la ciència - (foto 2)

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de l’enginyer biomèdic Àngel Alberich, i del tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Rafa Sánchez, ha presentat avui el projecte ‘Benicarló Científic’, una ambiciosa iniciativa impulsada des de la Regidoria de Cultura amb el suport de l’Associació Benicarlanda d’Amics de la Ciència i la Salut (Abacs) que pretén englobar totes les iniciatives de caràcter científic que es porten a terme a la ciutat de Benicarló i que anirà creixent i diversificant-se per a consolidar un ampli ventall d’iniciatives orientades a promoure la cultura científica a Benicarló en tots els seus àmbits.

Xaro Miralles ha constatat que «donat l’èxit que hem assolit amb les deu edicions de la Setmana de la Ciència, era necessari fer un pas més i consolidar un projecte que vaja més enllà de la divulgació científica, que sàpiga transmetre la importància real de la ciència i la tecnologia en les nostres vides i que servisca per a fomentar les vocacions científiques entre la nostra joventut».

El tècnic de Cultura, per la seua banda, ha constatat que ‘Benicarló Científic’ serà un projecte a llarg termini que tindrà com a un dels pilars fonamentals «donar a conéixer el treball que està fent tota la comunitat de científics benicarlandos que ara mateix estan treballant per tot el món i que es dediquen a ambiciosos projectes científics que abasten tots els àmbits», ha assenyalat Rafa Sánchez.

Finalment, Àngel Alberich, benicarlando i científic de gran projecció internacional, ha constatat que «educació, ciència i tecnologia són fonamentals per al progrés i per a assegurar-nos un desenvolupament sostenible i equilibrat». Alberich ha remarcat l’aposta per aquest projecte: «és molt lloable que un Ajuntament tinga la visió de crear un projecte com Benicarló Científic i que aposte per la ciència i el progrés». «No hem d’oblidar —ha dit l’enginyer biomèdic— que la ciència és el que impulsa el desenvolupament econòmic i social de les ciutats».

Ángel Alberich també ha reconegut que «és important que tinguem un paraigua [en referència a la marca ‘Benicarló Científic] que ens represente com a ciutat científica i que pose en valor el treball dels nostres científics».

Per tal de portar endavant aquest projecte, serà imprescindible la col·laboració de cinc eixos fonamentals: les universitats (especialment Universitat Jaume I de Castelló), els centres educatius, les empreses, les associacions i el Centre de Salut.

Pujar