Els MIR avancen en la seua lluita després de més de 50 dies en vaga
Els residents valencians, que porten en vaga des del 21 de juliol, ja han mantingut una reunió oficial amb Sanitat
Els residents valencians van dir basta el mes de juliol passat i van convocar una vaga que fins i tot hui dia, 50 dies després, continua vigent. El motiu no és un altre que exigir unes condicions laborals dignes i equitatives a les funcions que realitzen tots ells.
Des del 21 de juliol, i havent realitzat el preavís de vaga el 10 del mateix mes, asseguren que només s'han reunit en dues ocasions amb Conselleria en reunió oficial l'última fa tan sols uns dies.
“S'han debatut totes les reivindicacions i hem acostat postures en alguns punts” declaraven després de la reunió del passat dimarts, especificant que des de la conselleria s'ha acceptat la creació d'un Òrgan Supervisor que vetle pel compliment de la legislació vigent: “La lliurança després d'una guàrdia de 24 hores ja està contemplada en la llei, però quan s'incompleix sistemàticament en massa hospitals, la nostra empresa, la Conselleria, ha de prendre partit”.
També concedeixen fixar un màxim de guàrdies mensuals menor a l'establit a nivell estatal, la reducció de guàrdies en casos de conciliació familiar, i que quan es realitze una guàrdia un diumenge o festiu, es genere un dia lliure addicional, tal com ja té concedit el personal estatuari. “D'altra banda, no accepten cap mesura retributiva ni tampoc formativa. Els hem fet saber que sense aquestes millores no desconvocarem la vaga” afigen en comunicat oficial des del Comité.
Pròxims passos
Ara el Comité de Vaga tornarà a reunir-se de manera oficial la setmana vinent, pendents de debatre un esborrany de preacord que els serà remés per Conselleria en els pròxims dies, després de la qual cosa serà fixada una data exacta.
“De moment les nostres postures estan molt allunyades quant a salari i formació es refereix” denuncien i afigen: “Després de 50 dies de conflicte, encara han d'estudiar millores en el tema de la supervisió i no semblen estar per la labor de voler concedir-nos més dies per a formació, dies que necessitem per a anar a congressos, màsters necessaris per a la nostra especialització, i realitzar les hores de cursos que se'ns exigeixen”.
Cal recordar, que actualment disposen dels mateixos dies a l'any que el personal estatutari, malgrat que en el seu contracte predomina el formatiu sobre el laboral. També han de revisar la substitució entre residents quan un d'aquests malalta o té una falta justificada, la qual cosa implica realitzar més hores de les acordades.
Amb tot això, des del Comité de Vaga que esperen que aquesta situació no s'allargue molt més. “La COVID cada dia està més present als nostres hospitals i centres de salut i necessitem tornar a ells amb garanties. O cuidem dels que cuiden, o fracassarem com a societat”.