S'instal·la a Altea la primera urna contra la violència de gènere amb motiu del 25N
Diferents activitats commemoren el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona
Divendres passat la Plaça de l'Ajuntament d'Altea es convertia en centre neuràlgic de la lluita contra la violència de gènere al municipi. La lectura d’un manifest en contra de la violència masclista; una coreografia dels alumnes del Batxillerat Artístic i Musical; la lectura dels microrelats guanyadors, a l'emissió in situ del programa especial 25N de Ràdio Altea; la informació del Punt Violeta i la instal·lació a l'Ajuntament de la primera urna ciutadana de denúncia contra el maltractament, van ser algunes de les activitats que la regidoria d'Igualtat disposava per al matí del divendres 24.
Moltes i destacades han sigut les activitats que este any s'han dut a terme per commemorar el 25N, com les Jornades Abolicionistes del passat dia 15, que començaven el 28 d'octubre amb la representació de “Nora, Casa de Muñecas” i que conclouran l'1 de desembre amb una xerrada-col·loqui sobre la Diversitat Funcional i Violència de Gènere.
Com explicava al seu dia, l'edil d'àrea, Anna Lanuza, este any l'Agenda del 25N ha posat al punt de mira la violència sexual amb activitats de formació i conscienciació contra este tipus de violència contra la dona, posant especial èmfasi a la població jove. “No em toques el WhatsApp” ha sigut, per exemple, una de les campanyes dutes a terme.
Pel que fa a la programació concreta de divendres passat, esta donava inici a les 9:30h amb un programa de Ràdio Altea en què participava el Consell Local de Dones. A més, un Punt Violeta ens donava a conèixer la tasca que fan estos punts informatius i també es presentava al voluntariat que està prestant servei en els espais de prevenció contra la violència sexual.
Un Punt Violeta que va comptar amb la presència de la primera urna contra la violència. Una urna que a partir d'ara estarà ubicada a l'Ajuntament d'Altea i que forma part del projecte de “Bústies ciutadanes contra la Violència”, el propòsit del qual és conèixer i posar solució a situacions de violència de gènere, que mitjançant la denúncia anònima dels ciutadans puguen arribar a detectar-se.
A les 11h tenia lloc la lectura dels microrelats contra la violència de gènere, “Significa't contra la violència de gènere”, guanyadors del concurs organitzat per la regidoria i del cartell guanyador, realitzat per Gemma Alvado Martí. Les guanyadores dels microrelats eren:
Categoria A: 1r cicle de l'ESO:
- 1r Premi. Alexia Cabrera Olah “Gràcies Veïna”
- 2n Premi, Aitana González Tortolero “Amb amor i desvergonyiment”
- 3r Premi, Paula Martín Albofeases “Alcem el cap”
Categoria B: 2n cicle de l'ESO
- 1r Premi, Maria Tormo Morales “La seua història”
- 2n Premi, Andrea Morales Ripoll “Què ens queda?”
- 3r Premi, Mar Ferrer Gallego, “L'amor a través d'uns ulls enamorats”
Categoria C: Batxillerat
- 1r Premi, Mabel Peralmo Forma “Violeta”
- 2n Premi, Adriana Cortés Ballester “La valentia d’ella”
- 3r Premi, Maria Silvestre Martínez “La innocència”
A les 12 es procedia a la lectura d'un manifest a la mateixa plaça de l'Ajuntament, després del mateix, en què es llegia el nom de les més de 50 dones assassinades per les seues parelles o exparelles des de començament d'any, i guardar un minut de silenci, els alumnes de l'IES Bellaguarda del Batxillerat Artístic i Musical feien una performance.
I ja a la vesprada, a les 18:30h al Centre Social s'estrenava el videoclip realitzat per joves d'Altea al Taller de Rap i Audiovisual contra la Violència de Gènere i tot seguit tenia lloc un concert de Rap a càrrec d'estrelles locals .
I l'última de les activitats de l'agenda 25N 2023, tindrà lloc el divendres 1 de desembre amb la xerrada-col·loqui “Diversitat Funcional i Violència de Gènere” a les 10:00h al CEAM.