La Gala Altea Emprende lliura els premis de la seua quarta edició
“Celler Mar de Vins”, “Bookledge”, “Wetoget” i “Casatour.Tech” són els projectes guanyadors de la present edició d'Altea Emprende
Ahir a la vesprada els projectes distingits per Altea Emprende 2022 rebien el seu guardó. "Celler Mar de Vins", "Bookledge", Wetoget" i "Casatour.Tech", han resultat ser les 4 propostes de negoci que a la quarta edició d'este programa el jurat ha considerat destacables.
La Gala Altea Emprende comptava amb una àmplia representació de les 3 institucions implicades en el desenvolupament del projecte, com són la UMH i el seu Parc Científic, l'Ajuntament d'Altea i la Generalitat Valenciana. L'acte el van presidir l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares; el rector de la UMH, Juan José Ruiz i Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana. També hi van ser presents les responsables municipals de Foment de l'Ocupació i Cultura, Maria A. Laviós i Aurora Serrat, respectivament; àrees implicades en el projecte, a més de la directora del Parc Científic, altres representants de la UMH i diferents edils de la Corporació Municipal, familiars i amics dels premiats.
S'han repartit un total de 4.400€ en premis i com ressaltava l'edil de Foment de l'Ocupació i Participació Ciutadana, Maria A. Laviós, “cal l'existència d'este tipus de programes que donen suport a la gent que té una idea o il·lusió de muntar el seu propi negoci i també ajudar aquells negocis que ja estan instal·lats”.
“Crec que s'ha aconseguit l'objectiu del projecte. Quatre han sigut ja les edicions acabades, per les quals han passat molts emprenedors i emprenedores del nostre municipi, comarca i província. Altea es va voler posicionar com a referent per als emprenedors i emprenedores i així refermar la nostra aposta per este sector tan important per a la salut econòmica del municipi. Perquè si tens un gran bagatge d'emprenedors i emprenedores saps que la reactivació econòmica serà positiva”; declarava l'edil de Foment de l'Ocupació durant la seua intervenció a la Gala.
“Hem vist com les empreses participants al programa han millorat la seua visibilitat, la seua idea de negoci i les vendes”, afegia Laviós, que feia un repàs de les empreses alteanes que eren guardonades en edicions anteriors del programa Altea Emprende.
“No ha sigut fàcil decidir els guardonats de la present edició perquè tots els participants van preparar de manera extraordinària una presentació del seu projecte. Els guanyadors s'han dividit en dos categories, al millor projecte innovador, que s'ha repartit entre “Wetoget” i “Castour.Tech” i el de les indústries creatives, que ha guardonat “Celler Mar de Vins” i “Bookledge”. Indicava Maria A. Laviós, que anunciava que ben prompte s'obrirà la 5a edició d'Altea Emprende i animava la participació perquè “emprendre et porta molts beneficis; tindràs més estabilitat i autonomia; et farà esforçar-te per fer realitat la teua idea; tindràs la satisfacció d'haver-ho intentat; podràs disposar del teu temps i com no, aplicar la teua creativitat”.
Maria A. Laviós tancava la seua intervenció amb un prec, aprofitant la participació de tres administracions, Generalitat, Universitat i Ajuntament. “Fer entre les tres que cresquen les sinergies de treball de manera transversal per fer realitat el nostre projecte del Parc Científic que serà tot un referent a nivell estatal”.
Segons dades aportades per l'organització, esta quarta edició d'Altea Emprende ha comptat amb la inscripció de 16 persones de l'entorn d'Altea, amb 8 propostes de negoci -5 d'emprenedoria i 3 empreses-. D'estes, quatre iniciatives van arribar a la final. S´han realitzat un total de 3 esdeveniments entre seminaris de formació i activitat networking, que suposen unes 12 hores de formació.
Després de la intervenció de Laviós, prenia la paraula la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, que agraïa a l'Ajuntament i la UMH l'organització d'estos premis i els programes de suport de l'emprenedorisme als quals qualifica de necessaris.
García afirmava que “des de la Generalitat Valenciana col·laborem activament amb els ajuntaments i les universitats per acompanyar estos projectes des de les fases més incipients”. "Des de la Generalitat estem darrere de l´acció local, acompanyem certs projectes si està demostrat que tenen un impacte positiu sobre la societat i sobre l´entorn"; afegia Teresa García.
La Directora General donava xifres, que segons les seues pròpies paraules “són d'esperança perquè l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana i els projectes emprenedors que es desenvolupen creixen un 40% més que altres territoris, com pot ser Madrid, per tant el teixit emprenedor està viu i prova d'això són els números d'esta convocatòria i els indicadors que cada any el campus de l'emprenedoria innovadora ens traslladen i prova també és el suport de més de 450 projectes en dos anys, dels quals més de 250 han arribat a projectes de triple impacte, que és el que cerca el programa de foment de l'emprenedoria sostenible de la Generalitat”.
Finalment, el Rector de la UMH, Juan José Ruiz, assentia que “la Generalitat, l'Ajuntament i la UMH estem col·laborant per intentar millorar el desenvolupament, la qualitat de vida dels ciutadans i l'emprenedoria de l'entorn on som; però no n'hi ha prou que estiguen les administracions i els programes públics, el que cal sobretot és un compromís i voluntat d'un ajuntament que realment es crega el projecte. Sense això no tenim res, això és el que contribueix a la consolidació de la iniciativa. Estem generant un ecosistema que pot facilitar el desenvolupament de la nostra comarca i que realment per això estem”.
El rector lloava la tasca del Parc Científic de la UMH i el qualificava del “millor parc científic de la Comunitat Valenciana, considerant la mida de les universitats”.
El compromís és fonamental per a l'èxit d'estes iniciatives i tenim el compromís dels que estem ací. S'ha demostrat durant estos anys i espere que puguem continuar fent estes gales”. Concloïa el rector de la UMH, Juan José Ruiz.