Altea impulsa la regeneració urbana i la transformació digital amb el projecte europeu URBACT IV
Dilluns passat 15 d'octubre, el municipi d'Altea era l'escenari de la primera reunió del projecte europeu Daring Cities; un ambiciós programa adreçat a la regeneració urbana i la transformació digital de les ciutats.
Altea, com a soci del projecte dins del programa europeu URBACT IV, se situa a l'avantguarda d'esta iniciativa que pren com a referència les innovacions urbanístiques i tecnològiques implementades a la ciutat italiana de Rávena, Itàlia. Explica l´edil de Projectes Europeus, Germán Manjón.
“El projecte Daring Cities té com a objectiu principal la creació de ciutats més sostenibles, resilients i intel·ligents, amb el propòsit de millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Això s'aconseguirà mitjançant la modernització d'infraestructures urbanes, l'adopció de solucions digitals avançades i el foment de la participació ciutadana a la planificació i el desenvolupament urbà. Ha comentat el regidor.
Esta primera trobada a Altea comptava amb la presència del Leader Expert de la xarxa, Levente Polyak, i es va estructurar en tres reunions clau. La primera va reunir els representants polítics d'Altea, que van debatre amb Polyak sobre els objectius del projecte i el seu impacte en el desenvolupament urbà sostenible de la localitat.
En una segona reunió, els representants tècnics del municipi van abordar les accions concretes a implementar, així com els reptes associats a la innovació i la implicació dels ciutadans en el procés de transformació.
Finalment, una tercera sessió reunia els principals grups d'interès -stakeholders- del municipi, que van compartir la seua visió sobre com el projecte Daring Cities podria contribuir a millorar la qualitat de vida a Altea, impulsant un desenvolupament més inclusiu i resilient.
"Este esdeveniment inaugural marca l´inici de les activitats de la xarxa Daring Cities, que continuarà amb la primera reunió transnacional a finals de novembre a la ciutat de Rávena, Itàlia"; revela Paloma Verdú, coordinadora de l'Oficina de Projectes Europeus alteana, EuroAltea. “Amb un horitzó temporal de dos anys i mig, el projecte aspira a transformar el futur de les ciutats europees a través de la innovació i la col·laboració entre els diferents actors implicats”, apunta Verdú.