Altea, una Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible d'Avantguarda
Altea continua consolidant-se com un referent en innovació, sostenibilitat i qualitat en el sector turístic. El mes de novembre passat, el municipi va renovar amb èxit la certificació de la norma UNE 178501, un reconeixement que avala l'excel·lència en l'estandardització de serveis i destaca el seu lideratge com a destinació turística intel·ligent.
Entre les iniciatives més destacades d'enguany, es troba la implementació de tecnologia i sensòria en diversos punts del destí, un esforç que ha permés optimitzar l'experiència de residents i visitants. Així mateix, s'ha posat en marxa l'aplicació mòbil Altea App, dissenyada per a oferir informació actualitzada i accessible sobre les activitats, rutes i serveis del destí, podent conéixer molt millor l'afluència de visitants i el coneixement d'aquests durant la seua estada en el destí.
El compromís d'Altea amb l'accessibilitat també ha sigut protagonista en aquest 2024. S'han realitzat importants avanços tant en l'àmbit urbà com digital, millorant l'experiència als carrers i comerços per a garantir una ciutat més inclusiva.
Segons la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, Xelo González, “ens sentim orgullosos d’haver rebut tres importants certificacions que consoliden el nostre municipi com un model en turisme de qualitat i sostenibilitat, com és la Q de Qualitur, com a reconeixement per l’excel·lència en la qualitat turística; la S de Sostenibilitat, distintiu que ens posiciona com el primer municipi de la Comunitat Valenciana a certificar espais singulars com el nucli històric, Baluard i el recinte renaixentista de la Vila d’Altea; o la renovació del distintiu DTI, que avala l’excel·lència en la gestió i l’estandardització de serveis turístics”, destacava la regidora.
Per a l’edil de turisme, “aquestes certificacions no sols destaquen Altea com a destinació capdavantera, sinó que també reconeixen el compromís de les empreses locals del sector turístic amb la qualitat i la sostenibilitat. Un lideratge en turisme sostenible, tant social com econòmic i mediambiental, és un dels nostres pilars fonamentals”, assenyalava Xelo González.
Amb aquestes dades, Altea es posiciona com un exemple de com combinar autenticitat cultural, innovació tecnològica i sostenibilitat per oferir una experiència turística única, liderant el turisme del futur sense perdre la seua identitat com a poble.
Pioners en Sostenibilitat a la Comunitat Valenciana
Una fita significativa ha sigut l'exitosa implementació de la "S de Sostenibilitat" en el Nucli Històric Tradicional i el BIC Baluard i Recinte Renaixentista de la Vila d'Altea. Aquest assoliment posiciona a Altea com el primer destí de la Comunitat Valenciana a certificar aquest distintiu en un espai singular, reflectint el seu compromís amb la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.
Qualitat Turística i Promoció de l'Autenticitat
La Q de Qualitat Turística també ha sigut renovada en l'oficina de turisme, un reconeixement a l'esforç constant per garantir un servei d'excel·lència. Aquest distintiu reforça l'aposta del destí per ressaltar l'autenticitat cultural, promovent la labor dels artistes locals i fent accessibles les rutes turístiques a la diversitat més gran de públics. A més, associacions amb necessitats especials han tingut l'oportunitat de gaudir de recorreguts adaptats, oferint una experiència única que afavoreix la riquesa històrica i cultural d'Altea.
Amb aquests avanços, Altea es posiciona com un exemple de com un destí pot combinar tradició, innovació i sostenibilitat per a oferir una experiència única, mostrant que és possible liderar el turisme del futur, sense perdre de vista l'autenticitat que el fa únic.