L'espectacle ‘Espérame en el cielo’ protagonitza el pròxim ‘Nits de Cultura’ d'Almussafes
L'activitat, que inclou un sopar previ, se celebrarà el pròxim divendres 4 de febrer a partir de les 21.30 h en la cafeteria del Centre Cultural
Aquesta iniciativa artística es consolida com una de les quals més acolliment té de l'agenda plantejada per l'Ajuntament de la localitat
El pròxim divendres 4 de febrer el públic almussafeny podrà gaudir de l'obra de teatre ‘Espérame en el cielo’, de la companyia Francachela Teatro. Serà en la cafeteria del Centre Cultural, a partir de les 21.30 hores i en el marc del programa ‘Nits de Cultura’. La vetlada inclourà un sopar previ per al qual és imprescindible inscriure's. “Intentem proposar cada vegada un tipus d'espectacle diferent perquè hi haja varietat i puguem atraure a tots els amants de l'art i la cultura i la veritat és que la resposta sempre és molt positiva”, comenta el regidor de Cultura, Àlex Fuentes. L'edil afirma que “el vertader encant” d'aquesta iniciativa és que “l'aforament és molt limitat”, una cosa que genera “un ambient perfecte per a gaudir relaxadament de tot el talent que hi ha en el nostre entorn”.
Les arts escèniques tornen a la cafeteria del Centre Cultural d'Almussafes el pròxim divendres 4 de febrer amb un nou lliurament de ‘Nits de Cultura’, la proposta amb la qual l'Ajuntament de la població planteja periòdicament a la ciutadania diferents espectacles artístics en format íntim i amb la proximitat amb el públic com a principal senyal d'identitat.
Aquesta nova edició de la iniciativa, organitzada per la Regidoria de Cultura, es durà a terme a partir de les 21.30 hores i tindrà com a activitat central la representació de l'espectacle teatral ‘Espérame en el cielo’, de la companyia Francachela Teatro. L'obra, una tragicomèdia negra estrenada en 2018 en el festival Russafa Escènica, conta una història inspirada en un fet real.
"Soc María López Ducós, la senyora de la neteja, la ‘malquerida’ de Salvador Rovira Pérez, l’esquarteradora del cinema Orient de Russafa i hui tinc ganes de ballar. Sempre em va agradar ballar, encara que tu mai em vas traure a la pista". Aquest és el punt de partida de la funció, escrita i interpretada per Isabel Caballero, dirigida per Jacobo J. Roger i amb Rosa Borredà a càrrec de la joieria artística, el vestuari i la fotografia.
“Intentem proposar cada vegada un tipus d'espectacle diferent perquè hi haja varietat i puguem atraure a tots els amants de l'art i la cultura i la veritat és que la resposta sempre és molt positiva. L'aforament és molt limitat per la sala en la qual es desenvolupen les actuacions, però eixe és el vertader encant de ‘Nits de Cultura’. L'objectiu és generar un ambient perfecte per a gaudir relaxadament de tot el talent que hi ha en el nostre entorn i estic segur que s’aconsegueix”, explica el regidor de Cultura, Àlex Fuentes.
Inscripcions
Abans de l'espectacle es desenvoluparà un sopar, les inscripcions del qual poden realitzar-se per tres euros en la mateixa cafeteria de la infraestructura. El tiquet inclou la beguda i l'ensalada, mentre que l'entrepà pot portar-se de casa o demanar-se prèviament en l'establiment.
Música, poesia i teatre
El contingut de ‘Nits de cultura’ va variant cada mes. L'últim lliurament, celebrat el passat divendres 14 de gener i dins de l'agenda d'actes de la IV Setmana de la Memòria Democràtica, va incloure un concert a càrrec de la cantautora andalusa i activista de la memòria històrica Lucía Sócam. En el recital, titulat ‘La voz de la memoria’, es va escoltar una selecció de cançons amb lletres pròpies i de personalitats com la poeta Aitana Alberti León, el pintor Vázquez de Sola o l'historiador Paul Preston.
“Estem molt contents amb el resultat que ha tingut fins ara aquest format. Considere que la gent valora molt positivament la proximitat amb els i les artistes i això els fa viure molt més intensament el que estan transmetent des de l'escenari. Eixa crec que és la clau de l'èxit de ‘Nits de Cultura’, que des d'ara i fins a l'estiu s'oferirà una vegada al mes”, avança l'edil.