elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes instal·la la senyalització que l'acredita com a municipi protegit contra la violència masclista

Almussafes instal·la la senyalització que l'acredita com a municipi protegit contra la violència masclista
  • L'executiu local compleix els requisits de la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere impulsada per la Diputació de València, a la qual es va adherir al març de 2022

La Regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Almussafes ha aprofitat la commemoració del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, d'enguany per a instal·lar, en dos dels principals accessos a la localitat, les plaques que acrediten que la població forma part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València des de març d'enguany.

L'alcalde, Toni González, i la regidora de Polítiques d'Igualtat, Belén Godoy, han visitat, aquest mateix matí, les plaques instal·lades des d'ahir dimecres en dues rotondes d'entrada a la població que la distingeixen com a municipi protegit contra la violència masclista, en complir els requisits de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere, impulsada per la Diputació de València i de la qual l'Ajuntament d'Almussafes forma part des del mes de març passat.

La regidora de Polítiques d'Igualtat, Belén Godoy, considera que “com a gestors públics, hem de continuar sumant esforços amb altres administracions per a millorar la manera d'abordar l'assumpte i això és precisament el que hem aconseguit des de la nostra adhesió”.

Amb la col·locació de la nova senyalització, Almussafes fa un pas més en la lluita contra la violència de gènere, donant visibilitat al rebuig a tota forma de maltractament contra les dones.

La població d'Almussafes compleix amb tots els requisits per a formar part de la xarxa, atés que disposa de Regidoria d'Igualtat, amb recursos personals i econòmics, compta amb un Pla d'Igualtat propi i està adherida al programa ATENPRO (Servei telefònic d'atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat). “Tenim un Pla d'Igualtat Intern i un Pla Municipal d'Igualtat de Dones i Homes, aprovats tots dos en 2018. A més, des de mitjan 2021 també està en marxa la Mesa Local contra la Violència de Gènere, desenvolupada a través del programa ‘Més segures, més iguals’ i formada per equips multidisciplinaris especialitzats per a coordinar l'actuació municipal en aquesta àrea”, afig Godoy.

En l'últim any, l'Ajuntament ha sumat nous requisits, com la incorporació al Sistema VIOGÉN i que almenys el 10% del total del personal tècnic haja cursat un mínim de 20 hores de formació en la matèria. A més, el consistori municipal realitza campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència masclista, duu a terme projectes relacionats amb aquesta lluita, disposa professionals que atenen les dones víctimes i les seues filles i fills i destina fons públics per a combatre aquesta xacra. “Som conscients del camí que encara ens queda per recórrer, però estic convençuda que al final aconseguirem derrotar la violència contra les dones i una societat plenament igualitària”, conclou l'edil.

L'adhesió i pertinença a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere no implica cap despesa econòmica per a l'Ajuntament. De fet, la Diputació de València concedeix a les localitats membres ajudes destinades a dur a terme les obligacions adquirides. Amb aquests fons es disposarà de més pressupost per a sufragar les activitats i els projectes relacionats amb aquesta qüestió.

Pujar