Renovació integral del centre social de Fàtima a Almassora per menys de 280.000 euros
Galí es reuneix amb el veïnat per a reubicar activitats i mobiliari durant les obres
L'empresa d'Almassora Activitats Constructives Noel SLU i l'Ajuntament d'Almassora han activat el procediment negociat per a la reforma del centre social de Fàtima per menys de 280.000 euros, uns treballs que obliguen a reubicar mobiliari, magatzematge i les activitats d'aquest espai en uns altres mentre s'estenguen les obres. El baix sumarà espai fins a aconseguir els 259 metres quadrats i s'obrirà amb finestrals i portes també a la plaça Verge de Fàtima.
L'alcaldessa, Merche Galí, va mostrar anit al veïnat com quedarà el recinte després d'aquesta intervenció cofinançada al 50% amb fons FEDER de la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora que incrementarà la seguretat del recinte. Així, després d'ampliar l'aforament, el centre social disposarà d'eixida d'emergència, llum natural a través finestrals i un panell mòbil per a dividir el baix en zones i poder realitzar activitats diferents de manera simultània.
“No es tira tot però pràcticament perquè és una reforma integral de gran importància i això ens obliga a buscar solucions temporals per al magatzematge i els cursos que habitualment tenen lloc ací”, va avançar Galí. Així, el Centre de Formació, el recinte de festes del barri o les seus socials d'altres districtes albergaran de manera temporal al veïnat de Fàtima mentre duren els treballs, que tenen un termini d'execució inicial de set mesos i que la constructora ha proposat reduir en la seua oferta.
La magnitud de la reforma afecta a la renovació de les instal·lacions d'aigua i electricitat, la substitució del sostre, la reubicació dels lavabos, l'eliminació de totes les barreres arquitectòniques i la conversió de les dependències actuals en una gran sala diàfana que inclourà un panell mòbil per a poder dur a terme diverses activitats al mateix temps. Aquests espais compartimentables quedaran a la disposició de la programació del barri, que en aquests moments compagina classes de ioga i sevillanes, a més de reunions i jocs de taula. Tot el baix es nodrirà d'il·luminació directa natural.
El disseny previst per l'arquitecte local José Manuel Martinavarro transforma l'antiquat local del carrer Sant Pau en una sala moderna per a convertir-la en centre de reunió de totes les franges d'edat que resideixen en el barri. De fet, s'obrirà cap a la plaça amb l'objectiu de connectar l'espai interior amb l'exterior i atraure al major nombre possible de residents.