El programa de capacitació prelaboral remunerada inaugura el Centre de Formació d'Almassora
El Centre de Formació d'Almassora ha obert les seues portes per primera vegada des que va ser reformat per a acollir el programa d'orientació i capacitació prelaboral promogut per la Regidoria de Serveis Socials. Gràcies a aquest projecte, una dotzena de veïns en situació perllongada de desocupació coneixeran eines per a la cerca d'ocupació i rebran formació bàsica adaptada als seus perfils per a millorar la seua empleabilitat. Els participants rebran una beca d'assistència, dotada amb 10 euros per dia, durant els tres mesos que durarà el programa.
Els continguts dels tallers pràctics inclouran tasques de manteniment i jardineria, que els alumnes aplicaran en el propi centre per a contribuir la seua conservació i millora. Els assistents també rebran nocions bàsiques d'informàtica en la nova sala multimèdia amb la qual compta la instal·lació i les classes teòriques es desenvoluparan en l'aula central de l'espai. L'edifici també ha sigut adaptat amb la instal·lació d'un ascensor que permet accedir a la planta superior.
L'alcaldessa, Susanna Nicolau, i l'edil de Serveis Socials, Diana Belliure, han acompanyat l'alumnat i el personal encarregat de la seua preparació durant la jornada presentació del programa. "Aquest nou Centre de Formació obri les seues portes amb vosaltres i el que aprendreu ací us obrirà les portes a un futur millor", ha manifestat davant els presents Nicolau, qui espera que "molts veïns d'Almassora puguen gaudir d'una instal·lació orientada a crear oportunitats, a ajudar als ciutadans a trobar nous camins i a ampliar les aptituds laborals de joves i majors".
En referència als objectius d'aquesta iniciativa de capacitació prelaboral, l'edil de Serveis Socials, Diana Belliure, ha assegurat que "és un projecte de llarg recorregut, la primera fase del qual permetrà que els beneficiaris adquirisquen competències bàsiques i superen la barrera que suposa la desocupació de llarga durada". En aquest sentit Belliure considera "fonamental" la realització de pràctiques en empreses per a "integrar-se en un equip de treball, establir una rutina i, sobretot, aportar esperança i noves motivacions". La regidora ha destacat la implantació d'un nou model de serveis socials que suposa aquest pla posat que "oferim eines i recursos de futur a més de l'assistència econòmica, alguna cosa que contribuirà al fet que aquestes persones superen la situació en la qual es troben".
El programa, impulsat per la Fundació Tot Units, comptarà amb un monitor, una educadora social i una mediadora laboral, que faran un seguiment individual dels casos. Els assistents rebran prop de 200 hores de formació teòrica i tallers i realitzaran pràctiques no laborals en empreses fins a completar altres 100 hores. En finalitzar les actuacions, la fundació analitzarà l'efectivitat del programa sobre la base d'indicadors com el nombre de participants que han aconseguit trobar ocupació i proposarà la continuació d'accions formatives adaptades al perfil de cada usuari.