La FVMP incorpora la campanya de localització de persones amb mobilitat reduïda de la platja al seu codi de bones pràctiques
La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha seleccionat la campanya de localització de persones amb mobilitat reduïda residents en el districte marítim, realitzada aquest estiu per l'Ajuntament d'Almassora, per a la seua inclusió en el codi de bones pràctiques de l'entitat. L'objectiu d'aquest document és “aportar idees a altres municipis a través d'iniciatives que siguen aplicables sota la nostra legislació”, segons informen des de la federació.
La campanya ha permès identificar a 15 persones amb problemes de mobilitat que resideixen entre el Camí Om Blanc i el Camí La Mar, la localització de la qual serà inclosa en el cens poblacional del districte marítim que prepara el consistori. La informació serà remesa a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències (AVSRE) i serà bàsica per a la realització d'un simulacre d'emergència que incloga una evacuació de la població.
L'edil de Platges, Amaya Gómez, ha celebrat la selecció d'aquesta iniciativa municipal i ha manifestat la seua disposició a “facilitar informació sobre el procediment que hem seguit a qualsevol població interessada a aplicar-lo”. El secretari general de la FVMP, Vicent Gil, ha escollit aquesta pràctica entre les desenes d'activitats municipals que els ajuntaments de tot el territori valencià han dut a terme durant l'estiu. En la seua recopilació de bones pràctiques, l'entitat detalla les fórmules que segueix cada municipi per a l'engegada d'aquestes accions a fi de crear una guia que altres consistoris puguen seguir a l'hora de traslladar aquestes activitats a les seues respectives ciutats.