elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants d’Almassora creen drons per a preservar l’entorn del Millars i ajudar en primers auxilis

Estudiants d’Almassora creen drons per a preservar l’entorn del Millars i ajudar en primers auxilis
    MÉS FOTOS
    Estudiants d’Almassora creen drons per a preservar l’entorn del Millars i ajudar en primers auxilis - (foto 2)

    Estudiants els IES Álvaro Falomir i Vila-roja, a més del Centro Cervantes, han construït drons socials per a protegir l'entorn natural d'Almassora i donar suport en cas de primers auxilis. La iniciativa s'emmarca dins del projecte d'innovació educativa la Feria Aérea, que té com a objectiu la construcció de drons amb finalitat social o mediambiental i se celebrarà el 17 de maig a València. La mostra, que celebra aquest any la seua cinquena edició, és la primera vegada que s'implanta a Almassora.

    L'alumnat de primer de Batxillerat de l'IES Álvaro Falomir ha marcat com a objectiu del seu dron la revaloració i ajuda al manteniment del paisatge protegit del riu Millars. Observarà les zones ocupades il·legalment i abandonades de la gola del riu per a poder regenerar-les amb la reforestació d'espècies autòctones de la zona. A més, també ho utilitzaran com a suport als guàrdies forestals per a la vigilància de la zona.

    Per part seva, l'IES Vila-roja i el Centro Cervantes han creat un projecte conjunt dins de la Fira Aèria. Mentre que els estudiants de l'institut han desenvolupat la part tècnica del projecte, l'alumnat del Cervantes s'han encarregat de la part empresarial i la simulació de la seva gestió. Han elaborat un dron per a realitzar funcions de primers auxilis fins que arribin els serveis de rescat. S'encarrega de cobrir necessitats bàsiques com a hidratació, alimentació i primers auxilis. A més, l'equip està capacitat per a llançar un salvavides.

    L'alumnat que participa ha mantingut entrevistes amb tècnics de medi ambient de l'Ajuntament d'Almassora i guardes forestals, bombers, personal d'ONG, Guàrdia Civil i professionals del rescat per a establir els objectius dels equips. Els projectes van començar al novembre amb la formació del professorat implicat en el projecte, que compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Almassora, a càrrec de María José Tormo.

    La Feria Aérea arribarà a la seua meta el 17 de maig a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València a Burjassot. L'alumnat comptarà amb un expositor per a compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol. En la muestra també participaran altres 29 centres educatius de València i Castelló.

    La Feria Aérea, igual que Programa tu obra i MOMO són projectes del Caleidoscopio, ‘start up’ de la Universitat Miguel Hernández i compten amb la col·laboració de Alioth Art i Ciència, l'Escola Politècnica Superior d'Alacant, la Universitat de València, la pròpia Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat Autònoma de Madrid, el Centre de Formació de professorat de la Conselleria d'Educació (CEFIRE) i el Centre Territorial d'Innovació i Formació de Conselleria Educació Madrid (CTIF).

    Pujar