Sis empreses opten a l'adequació de l'entorn del pont de Santa Quitèria d'Almassora finançada per la Unió Europea
El preu de licitació de la redacció del projecte i execució de l'obra és de 2.849.840,00 euros que serà sufragat amb l'ajuda que l'Ajuntament rebrà dins del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic
Sis empreses han presentat ofertes per a optar a l'adjudicació del projecte d'adequació de l'entorn del Bé d'Interés Cultural (BIC) Pont de Santa Quitèria per a fer valdre i potenciar-ho com a destí de turisme rural i de naturalesa. El preu de licitació de la redacció del projecte i d'execució de l'obra és de 2.849.840,00 euros que serà sufragat amb l'ajuda que l'Ajuntament rebrà dins del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic del Ministeri d'Indústria i Turisme, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.
La proposta d'avantprojecte centra el reconeixement de l'entorn del pont gòtic de Santa Quitèria amb la millora de l'accessibilitat per als vianants i ciclista, aconseguint una compatibilització de l'ús turístic i la salvaguarda mediambiental i interconnexió entre els elements arquitectònics i naturals.
La intervenció se situa dins de l'àmbit de l'entorn de protecció del pont i contempla les següents zones d'actuació:
- Pont de Santa Quitèria i la vegetació de l'entorn.
- Casa rural (Alberg)
- Restauració. Dotacional
- Pèrgola fotovoltaica
- Auxiliar. Casa ermitana
S'estableix un termini màxim d'execució per a la redacció del projecte d'execució de tres mesos des de la formalització del contracte, i un termini màxim per a l'execució de les obres comptant des de la firma de l'acta de comprovació de replanteig de 10 mesos. A més, es preveu la possibilitat de realitzar recepcions parcials del contracte.
Tal com va assenyalar l'alcaldessa, Maria Tormo, quan es va anunciar l'execució d'este projecte, l'objectiu és “fer valdre l'entorn de Santa Quitèria, potenciant el seu ús turístic, perquè el nostre patrimoni cultural i paisatgístic és una joia encara per descobrir al que volem donar el protagonisme i visibilitat que mereix”.
Així, el projecte contempla la rehabilitació de l'alberg i del bar que hi ha en este espai, així com la millora de l'accessibilitat, el recondicionament de la plaça-mirador existent, la digitalització de les instal·lacions i la recuperació de la zona al costat del riu Milllars.
Per a dur a terme la intervenció s'han tramitat els corresponents permisos amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana.
L'alcaldessa i el regidor de Fons Europeus, José Claramonte, han explicat que els tècnics municipals estan treballant per a concórrer a la pròxima convocatòria de fons europeus cara a aconseguir noves inversions que permeten a Almassora continuar creixent com un municipi sostenible, accessible i innovador.