La ciutadania d’Almassora tria millores a la platja i Botànic en els pressupostos participatius
Copen la votació les voreres de la costa, la senyalització del passeig i l’accessibilitat
La ciutadania d'Almassora ha triat com els projectes més prioritaris de 2020 la reparació de les voreres dels camins Om Blanc i Catalans, la millora de l'accessibilitat de la plaça Botànic Calduch i l'adequació de la senyalització en la zona per als vianants del passeig marítim. Són les tres inversions que més suport veïnal han registrat en la votació dels pressupostos participatius de 2020.
Cal recordar que la Regidoria de Participació Ciutadana, a càrrec de María Luisa Renau, va obrir el mes passat un període per a la votació pública de serveis i inversions que coparan 200.000 euros del pressupost municipal d'Almassora el pròxim exercici. El consistori va oferir diverses propostes a la ciutadania i va habilitar un enllaç en internet i urnes en els principals edificis municipals per a afavorir la participació.
En el bloc d'inversions, els votants havien de triar entre: millorar l'accessibilitat de la plaça Botànic Calduch i el seu entorn, executar millores a l'interior de la plaça Botànic (arbratge, pipican, enllumenat…), crear zones esportives en parcs i millorar la senyalització en la zona per als vianants del passeig marítim. Finalment, l'adequació de l'entorn de la plaça i la seguretat en matèria de senyalització de la primera línia de costes són les opcions preferides i el departament d'Urbanisme considera que poden executar-se per la quantia de la inversió.
D'altra banda, les propostes en matèria de serveis es van centrar en el districte marítim: reparar les voreres dels camins Om Blanc i Catalans, dotar de més zones de reciclatge a la platja (amb incidència en les zones més poblades) i millorar la seguretat per als vianants en el camí Benafelí. La consulta ciutadana ha conclòs amb la reparació de voreres com el servei més necessari i serà el que quedarà inclòs dins del pressupost 2020.
Renau i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ja s'han reunit després del recompte de les paperetes i els vots en internet per a estudiar la viabilitat dels projectes i fer una estimació de pressupostos i cronologia d'execució. Ambdues han coincidit que escoltar les peticions ciutadanes i reservar una part dels comptes municipals a incloure aquestes propostes “acosta l'Administració al carrer i és un exemple més de transparència en la gestió”.