Almassora salva de la caça furtiva a cinc ximpanzés després de recollir 150 mòbils usats
Apadrina, a través de l'Institut Jane Goodall, un primat per cada 30 telèfons
Els col·legis, instituts, ecoparc i el propi Ajuntament d'Almassora han salvat de la caça furtiva a cinc ximpanzés després de recollir 150 mòbils usats. Es tracta de l'apadrinament de primats a través de la campanya 'MOBILitza't per la selva' que recicla telèfons per a evitar l'extracció indiscriminada del coltán. Aquest mineral valuós amb el qual es fabriquen els mòbils provoca la caça furtiva de ximpanzés a la República Democràtica del Congo, per la qual cosa la localitat s'ha unit a l'Institut Jane Goodall, que protegeix a aquests animals.
Els col·legis d'Almassora, juntament amb les instal·lacions municipals, han entregat ja 150 mòbils a l'empresa Mobilbak, encarregada de recuperar els materials valuosos del seu interior per a reciclar-los i evitar la seua extracció en la selva. L'empresa destinarà una part de la recaptació al Santuari Tchimpounga, una reserva de ximpanzés creada per Jane Goodall que s'encarrega de cuidar als primats que han sigut víctimes de caçadors furtius.
Al temps, els col·legis han rebut un certificat d'apadrinament per cada ximpanzé i un enllaç que facilita la descàrrega de l'informe dels animals, així com la informació dels projectes que desenvolupa l'Institut Jane Goodall a Congo i el Senegal. “Ajudem a recuperar matèries primeres, evitant la contaminació del mitjà, disminuint la petjada ecològica i social de la producció de nous terminals i donant suport a programes educatius i de conservació a Àfrica”, tal com assenyala el document enviat als centres participants.
Les persones interessades a participar en la campanya, que continua en marxa, poden entregar els mòbils a partir de la setmana vinent i fins al 31 de març en els punts de recollida. L'organització recomana esborrar les dades dels telèfons abans del seu lliurament. “Amb un gest insignificant per a nosaltres podem aportar el nostre granet d'arena per a ajudar a pal·liar les desigualtats socials i contribuir a la preservació dels ecosistemes”, segons la regidora de Medi Ambient, María José Tormo.