Almassora preveu generar 13 nous llocs de treball a través de programes autonòmics d'ocupació
La Junta de Govern Local aprovarà aquest dilluns la sol·licitud de l'Ajuntament d'Almassora per a acollir-se als programes de les iniciatives EMPUJU i EMCUJU, adreçats a la població menor de 30 anys. A través d'aquests programes d'ocupació promoguts pel Servef, el consistori preveu poder incorporar 13 professionals a la seua plantilla.
Per a açò, l'executiu municipal sol·licitarà el suport econòmic de la Conselleria de Treball, l'aportació del qual ascendiria a 212.174,76 euros d'aprovar-se la totalitat de les sol·licituds. Per la seua banda, el consistori aportarà altres 73.806,94 euros, una quantitat que serà reservada després de rebre el vistiplau de l'equip de govern en la junta del pròxim dilluns.
“L'Ajuntament d'Almassora aposta de nou per generar ocupació de qualitat, ja que tots aquests treballadors signaran contractes d'un any de durada”, ha assegurat l'edil d'Ocupació, Roger Beltrán. El regidor ha recordat que “l'administració municipal s'ha convertit en un motor econòmic en el municipi que només en 2017 ha generat 117 llocs de treball”. Iniciatives com el Pla d'Ocupació Municipal, el Pla d'Ocupació Agrària, els dos tallers d'ocupació i el programes EMCORP i EMCORD, entre altres polítiques orientades a generar treball han sigut les responsables d'aquestes noves contractacions.
En el cas dels projectes EMPUJU i EMCUJU, creats pel Consell per a la contractació de joves per part d'entitats locals, les persones beneficiàries hauran de tenir entre 16 i 30 anys. Per a optar a aquests llocs de treball és necessària la inscripció prèvia en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
Així doncs, de les 13 incorporacions sol·licitades per l'Ajuntament d'Almassora, set d'elles corresponen a personal qualificat, que es dividirà entre els departaments d'Ocupació, Contractació, Informàtica i Sostenibilitat i el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC). Aquests treballadors hauran de ser llicenciats o haver superat el grau en ADE, Dret, Criminologia i Enginyeria Informàtica o els estudis d'Animació Sociocultural.
D'altra banda, el programa EMPUJU aportaria altres sis professionals a la plantilla municipal. Quatre d'ells treballarien com a peons i altres dos com a ordenances i desenvoluparien les seues funcions el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), en l'Espai Mercat i en altres instal·lacions municipals.