Almassora impulsa una línia de formació orientada al sector ceràmic
L'Ajuntament d'Almassora ha participat avui en Cevisama amb la presentació del vessant més innovador de la seua indústria ceràmica. Sota la marca 'Almassora, Espai Ceràmic', el consistori ha destacat el valor de la tecnologia i la recerca per a les empreses situades en el municipi, modernització que també "condicionarà les necessitats quant a perfils professionals que demandarà la indústria en un futur pròxim", com ha destacat el regidor d'Indústria i Ocupació, Roger Beltrán.
Per aquest motiu, el consistori ha anunciat el llançament d'un programa de formació específic per al sector ceràmic, l'objectiu del qual serà el reciclatge professional i la millora de l'ocupabilitat dels treballadors i les treballadores del sector. Així mateix, els cursos que el consistori situarà en l'acabat d'ampliar Centre de Formació tenen com a finalitat "obrir un camí professional per als perfils més joves, perquè puguen vincular el seu desenvolupament professional al de la indústria ceràmica", amb la qual el consistori ja ha mantingut els primers contactes a fi de sondejar les necessitats del sector quant a personal.
La primera de les propostes de l'Ajuntament d'Almassora serà un curs per a la iniciació i capacitació per a la col·locació de revestiments amb rajoles ceràmiques de gran format, una especialitat que genera gran demanda en el mercat de treball. Aquesta iniciativa arribarà a Almassora durant el segon trimestre de l'any a través del Pacte per l'Ocupació al qual està adherida l'administració municipal.
Durant la segona quinzena del mes de juny, el Centre de Formació acollirà el curs de gestió i organització de magatzems, una formació pensada per a la indústria i el comerç que combinarà les lliçons sobre eines informàtiques i tècniques de magatzematge amb les de control i prevenció de riscos. En aquest cas, el curs estarà dirigit a persones en situació de desocupació i forma part de l'Estratègia Provincial per al Foment de l'Ocupació, l'Emprenedoria i la Promoció Econòmica, de la Diputació de Castelló.
Al marge d'aquestes dues propostes, la pròxima instal·lació de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) a Almassora suposarà també la realització de formacions per part del personal tècnic de l'entitat. El regidor d'Indústria ha ofert a l'ITC les instal·lacions del Centre de Formació i ha recordat que els 1.700 metres quadrats de superfície de l'edifici cedit per la Conselleria d'Indústria a Almassora també alberguen espais reservats per la realització de cursos y jornades professionals.
Tant Beltrán com l'alcaldessa, Merche Galí, han posat l'accent durant la seva intervenció en Cevisama en el pes del sector ceràmic com a motor d'ocupació a les comarques de Castelló i en la importància de la formació especialitzada per a adaptar-se als nous corrents de la indústria. Un bon exemple d'això és l'innovador ús de la ceràmica aplicat en el projecte 'Una ventana a la huerta', guanyador del certamen 'Som Cerámica' i presentat avui pels seus creadors a Cevisama al costat dels representants municipals.