Almassora estrena el depòsit d’aigua que triplica la seua capacitat després d’invertir 1,1 milions
Galí i responsables de FACSA assisteixen a la posada en marxa després de la substitució del de 1932
Almassora ha estrenat hui el nou depòsit d'aigua, que triplica la capacitat de l'anterior després d'una inversió de 1,1 milions d'euros per part de Facsa, empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i clavegueram. La infraestructura substitueix al vell pou de 1932 amb l'objectiu de passar de 1.700 metres cúbics a 5.000 per a oferir millors prestacions i garantir el subministrament d'aigua potable en les franges horàries de màxim consum.
Aquest nou sistema d'emmagatzematge rep l'aigua procedent dels pous 1 (local), 2 i 3 -situats a quasi un quilòmetre de distància- i, al seu torn, plena mitjançant una vàlvula motoritzada el depòsit de relevació. Entre tots dos sumen 7.000 metres cúbics. Cal recordar que la zona de la platja rep l'aigua procedent d'un punt de lliurament de Castelló. No obstant això, amb aquest nou depòsit Almassora evitarà dependre de la capital en cas d'executar en el futur l'obra de nova conducció a la platja.
L'alcaldessa, Merche Galí, acompanyada pel regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, i el tècnic municipal Francisco Lozoya, ha inaugurat el nou depòsit d'aigua de la població d'Almassora, que des d'aquest migdia es troba en funcionament en la mateixa ubicació que l'anterior. En la visita han participat també el director d'àrea de Proveïment de Facsa, Pascual Maximino; el coordinador de zona, Rafael Ferrer; i la cap de Servei, Patricia Agrasar.
L'obertura d'aquesta nova infraestructura valorada en 1.124.000 euros aconsegueix també una altra fita: elimina les pèrdues d'aigua que es produïen per les clivelles i fissures que presentava l'antic depòsit degut, principalment, a la seua antiguitat. La nova instal·lació està composta per 77 mòduls prefabricats de formigó armat de sis metres d'altura que garanteix una major continuïtat en el subministrament de la localitat davant possibles contingències.
Tal com han indicat fonts de Facsa, les millores anunciades per a enguany se sumen als 200.000 euros invertits anualment des del 2018 fins a fi de contracte. Entre els objectius del consistori i l'empresa concessionària es troba el d'eliminar progressivament el fibrociment de les canonades antigues i substituir-lo per materials més duradors i sostenibles que milloren el servei. En aquest sentit, la resta d'actuacions d'enguany està dirigit a millorar les infraestructures per a donar un servei de qualitat i en l'execució de renovacions de xarxa en la zona de la platja.