Almassora eleva 14 propostes ciutadanes per al vot en els pressupostos participatius de 2017
Els veïns d'Almassora triaran a partir del dilluns les seues prioritats d'entre les 14 propostes més repetides durant la fase de presentació de suggeriments dels pressupostos participatius per a 2017. Accessibilitat i serveis públics copen la major part de les sol·licituds, que van sobrepassar el centenar durant el primer període. En total, l'Ajuntament d'Almassora reservarà 175.000 euros per a executar aquests projectes el pròxim any.
A causa de la tipologia de les peticions, els projectes quedaran distribuïts en dos grups, segons ha avançat la regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí. D'una banda, millora de voreres i accessibilitat disposarà de sis opcions perquè els veïns les ordenen en funció de la seua prioritat: el carrer Sant Quitèria (abans l'Alcora), els voltants de la plaça Botànic Calduch, el carrer Caridad, el grup Fátima, el grup Corell i el districte marítim.
L''altre bloc disposarà de vuit opcions perquè els usuaris repetisquen idèntica maniobra a la del bloc anterior: l'execució de la segona fase de l'Escola Taller, la instal·lació de zones d'ombra i fonts en parcs municipals, l'increment del nombre de papereres, equips de gimnàstica en parcs, el clos del parc infantil de Pío XII, l'adequació de l'accés al centre de salut I, la millora de la plaça de l'ermita del Roser del Mar i la compra d'un “xiringuito” per a la platja.
En aquesta ocasió, l'Ajuntament d'Almassora informarà del cost de cada intervenció perquè els usuaris sàpien quant costa executar cada projecte amb els seus impostos abans de decidir el seu vot. Una vegada finalitzat el termini, que estarà obert fins al pròxim 15 d'octubre, la comissió que segueix el procés dels pressupostos participatius revisarà i publicarà els resultats.
Tal com ja va avançar l'edil d'Hisenda, Roger Beltrán, la partida destinada a pressupostos participatius s'incrementarà un 75% enfront de la de l'exercici vigent en passar de 100.000 a 175.000 euros reservats per a aquesta fi. Les propostes veïnals representaran un 25% del capítol d'inversions de 2017.
Una vegada més, l'aplicació Almassora per a mòbils i la web municipal habilitaran un apartat perquè els usuaris puguen votar una única vegada. A més, el Punt d'Informació (planta baixa del consistori) disposarà d'un ordinador perquè els veïns que no tinguen accés a internet des de casa participen també en el procés.