elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora amplia a tres milions la pòlissa anual de tresoreria per a ‘blindar-se’ a la COVID

Almassora amplia a tres milions la pòlissa anual de tresoreria per a ‘blindar-se’ a la COVID
  • La pandèmia va obligar a activar la reserva, subscrita per dos milions, en abril de 2020

L'Ajuntament d'Almassora i Cajamar han subscrit una pòlissa de tresoreria a curt termini per a 2021 que arriba als tres milions d'euros, enfront dels dos milions habituals, davant la possibilitat que es produïsquen desfasaments transitoris pel calendari d'ingressos de tributs i el pagament als proveïdors. L'alcaldessa, Merche Galí; el tresorer, Raúl Santos, i representants de l'entitat bancària van subscriure l'acord a la fi de 2020 per a garantir la seua disponibilitat aquest 1 de gener.

La pòlissa, sense comissió i a 0% d'interés, respon a la previsió de l'equip de govern per a evitar tensions de tresoreria vinculades a la pandèmia de coronavirus. La “incertesa” de l'exercici en la recaptació i les necessitats que haja d'assumir el consistori per a pal·liar els efectes de la COVID-19 se sumen a les despeses habituals del primer trimestre, abans d'ingressar el gruix dels tributs.

D'aquesta manera, la pòlissa abasta tot l'any natural i permetrà agilitar al màxim el pagament de factures a proveïdors en cas que es produïsca un desfasament de tresoreria. Aquesta previsió va aconseguir aflorar a l'abril de 2020 la liquiditat necessària per a afrontar despeses derivades de l'emergència sanitària, la majoria pagaments a autònoms i petites i mitjanes empreses que van prestar serveis i subministraments en els dies previs a la suspensió de totes les activitats.

Un altre dels departaments que protegeix els seus usuaris amb aquesta reserva de fons és Serveis Socials, una de les àrees més castigades per la pandèmia per la gestió de prestacions individuals, ajuda en alimentació i despeses d'habitatge a persones amb necessitats especials, així com altres serveis implementats des del començament de la crisi sanitària per a garantir el benestar de la població en col·laboració amb Creu Roja, Càritas i la resta d'ONG de la localitat.

D'igual forma ocorre amb el pagament de les factures a proveïdors d'obres i serveis, un dels objectius principals per a garantir liquiditat a autònoms i empreses. No en va, entre el 14 i el 31 de març de 2020, en la primera quinzena de confinament domiciliari, la institució va pagar 577.669,28 euros en factures a tercers per a alleujar les càrregues econòmiques derivades de la crisi del coronavirus. En total, el departament d'Intervenció i els diferents gestors de cada àrea municipal van tramitar 197 factures.

“La maquinària de pagaments als qui treballen de manera externa per a l'Ajuntament no pot parar, i més en un moment de dificultats per a empreses i autònoms, per la qual cosa aquesta pòlissa suposa una eina que utilitzarem en cas de necessitat i sense interessos per a les arques municipals”, en paraules del regidor d'Hisenda, Santiago Agustí.

Pujar