elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almasora augmenta un 23% els fons contra els mosquits

Almasora augmenta un 23% els fons contra els mosquits
  • Puja en 5.000 euros anuals el pressupost per a passar de 54 a 66 jornades de tractament

L'Ajuntament d'Almassora ampliarà un 23% el contracte del tractament contra els mosquits per a fer front als focus que habitualment sorgeixen durant la temporada d'estiu. El departament de Medi Ambient ha confirmat que el concurs públic del contracte per a quatre anys, dos inicials més dos de possible pròrroga, tindrà un pressupost de 26.114,5 euros anuals, 5.000 euros més cada any que en la licitació de l'acord vigent.

De moment, el consistori ha iniciat la revisió dels punts habituals per a evitar la propagació de larves. Tres prospeccions al gener i dues al febrer han suposat el punt de partida del calendari de tractaments 2022. Les actuacions, com de costum, arranquen amb les revisions a l'inici de l'any i, en cas de detectar larves, els operaris apliquen tractaments larvicides i adulticides.

En l'actualitat, l'empresa adjudicatària del servei no ha hagut d'iniciar els tractaments al no detectar larves en aquest moment de l'any. L'absència de pluja en els últims mesos ha minvat el desenvolupament d'aquests focus que, no en va, podrien desenvolupar-se amb la imminent pujada de temperatures. Les revisions se succeeixen des de gener i ja aconsegueixen les sis jornades de treballs en zones humides, preferentment a la platja, que és on més punts conflictius se succeeixen cada any.

Tal com indiquen des del departament de Medi Ambient, serà amb l'arribada de la primavera quan se succeïsquen més jornades, generalment entre els mesos de maig i setembre. En els mesos més calorosos el tractament apuntarà directament als mosquits que estan en etapa adulta a través de l'aplicació d'un insecticida líquid que elimina els insectes.

En aqueixa franja central de l'any, la revisió per part de l'empresa afecta a séquies de la platja, Santa Quitèria i el nucli urbà, amb major insistència en aquells espais que concentren acumulació d'aigua, també solars sense edificar. Des del departament de Medi Ambient recalquen que tots els tractaments se succeeixen sense efectes secundaris per a la fauna que habita les zones naturals.

Al marge de recomanar al veïnat les cures oportunes perquè les piscines privades no siguen focus de mosquits, l'operatiu s'encarregarà de zones de marjal, voltants del riu Millars, basses de reg, canals, séquies, embornals, clavegueram, solars urbans, fonts, zones d'arbratge i enjardinades tant del nucli urbà com de la costa.

 

Pujar